FOTO/MISS BIH ZA MISS SVIJETA

Najljepša bh. djevojka u 2011. je Snežana Kuzmanović iz Laktaša

Arhiva 03.07.11, 23:48h

Miss Bosne i Hercegovine 2011 je Snežana Kuzmanović iz Laktaša. Titulu prve pratilje ponijela je Marina Poletan iz Banje Luke, dok je druga pratilja Tea Pokrajčić iz Sarajeva

Snežana Kuzmanović - 096 840 809 Bojana Mačar je proglašena za Miss šarma BiH 2011., dok je titulu Miss fotogeničnosti Bosne i Hercegovine ponijela Lejla Cetin iz Bugojna. Miss DEPO ONLINE je Džemila Šehović,a Miss televotinga Dejana Dragojlović.

Od 26 djevojaka koje su se plasirale u finale, u superfinale je ušlo njih 13. Superfinalistice su bile: Džemila Šehović iz Sarajeva, koja je izabrana i za MISS DEPO ONLINE 2011., zatim Rea Romana Nizamić iz Zenice, Marija Filipović iz Žepča, Jovana Bilinac iz Istočnog Sarajeva, Tea Pokrajčić iz Sarajeva, Snežana Kuzmanović iz Laktaša, Gabrijela Miloš iz Gruda, Lejla Cetin iz Bugojna, Marina Poletan iz Banje Luke, Suzana Tripunović iz Brčkog, Gordana Đokić i Dejana Dragojlović iz Bijeljine i Bojana Mačar.

Izbor Miss BiH za Miss svijeta održan je u nedjelju navečer u sarajevskom Centru za djecu i omladinu na Grbavici. Kao specijalna gošća na dodjeli se pojavila i popularna hrvatska pjevačica Severina, koja je u nedjelju popodne privatnim avionom sletjela na Aerodorom Sarajevo u pratnji svog zaručnika Milana Popovića.

Seve je na samom početku finalne večeri izvela i svoj posljednji hit 'Brad Pitt', koji je već izazvao brojne kontoverze. U pauzi predstavljanja bosanskohercegovačkih ljepotica na pozornici Centra za djecu i omladinu na Grbavici nastupile su i Neverne bebe.

Izbor za Miss svijeta, 60. po redu, ove godine će biti održan u Londonu, 6. novembra.


(DEPO, BLIN/md)