PRVI REZULTATI ISTRAGE

Detalji velike tragedije u Sarajevu: Nije to bila obijesna vožnja, dijete nastradalo ispred svoje kuće

Hronika 07.05.24, 11:18h

Detalji velike tragedije u Sarajevu: Nije to bila obijesna vožnja, dijete nastradalo ispred svoje kuće
Prema nepotvrđenim informacijama, prvi rezultati istrage ukazuju na to da se ne radi o obijesnoj vožnji, već spletu nesretnih okolnosti

 

 


Na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička u sarajevskoj općini Ilidža dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo dvogodišnje dijete.


Kako saznaje portal Oslobođenje.ba, dijete je nastradalo ispred svoje kuće.


Izvor blizak policiji otkrio nam je da nastradalo dijete i vozač nisu povezani rodbinski.


Prema nepotvrđenim informacijama, prvi rezultati istrage ukazuju na to da se ne radi o obijesnoj vožnji, već spletu nesretnih okolnosti. U prilog tome ide i činjenica da se tragedija dogodila na prilaznom putu te da uzrok nesreće nije velika brzina.


Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta od vozila Mercedes, kojim je upravljao A. H. (34) iz Sarajeva. 


- U ovoj saobraćajnoj nesreći, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak (2022.), čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS. 


Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. 


Istog dana, u 21.15 sati, zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja, uhapšen je 34-godišnji vozač A. H. i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI