Pjevačica prešla granicu

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše: 'Svakom Bošnjaku djed nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono -ić'

Showbizz 04.05.24, 21:01h

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše: 'Svakom Bošnjaku djed nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono -ić'
Jelena Karleuša je na Instagramu objavila status koji je mnoge šokirao. Nakon toga ugašen joj je Instagram profil, a otkazan je i koncert koji je trebala imati 9. maja u Crnoj Gori

 

 

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša (45) u petak je na Instagramu objavila status koji je mnoge šokirao. Nakon toga ugašen joj je Instagram profil, a otkazan je i koncert koji je trebala imati 9. maja u Crnoj Gori.
 

"Nevjerovatno je kako su vlade okolnih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji. I njihovi mediji i njihova vlast. Za to vrijeme Srbija građanima okolnih zemalja pruža dugačak niz olakšica i povlastica kad dođu u Srbiju da žive, rade i zarade.


Da Crna Gora po ko zna koji put glasa protiv Srbije, a da se pola Crnogoraca nalaze u toj istoj Srbiji i ne vide neki moralni problem ili politički problem?! Pa ne glasaš protiv zida, već protiv naroda i zemlje koja ti hrani sunarodnjake", započela je na Instagramu Karleuša.


"Jer svakom Crnogorcu je djed Srbin, svakom Hrvatu je djed ubijao Srbe, svakom Bošnjaku djed nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono -ić i razumijevanje srpskog jezika, a svakom Albancu s Kosova je djeda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svjetskom ratu u bandi koja je palila vjekovne srpske manastire", napisala je.
 

"Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvijek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji", dodala je.


O svemu se oglasio hotel u Crnoj Gori, u kojem je trebala nastupati. Napisali su da nemaju namjeru miješati se u političku situaciju, ali da su dužni uskratiti gostoprimstvo onima koji svojim izjavama nastoje ponižavati građane Crne Gore i blatiti tradiciju njihove države.


"Koncert Jelene Karleuše, koji je prema planu trebao biti održan u našem hotelu 9. maja, je otkazan. Razlog otkazivanja su nedavne izjave Jelene Karleuše kojima se na nedopustiv način vrijeđa država Crna Gora i njeni građani i u kojima je iznosila neprimjerene kvalifikacije i ocjene na račun crnogorske historije", napisali su na Instagramu.
 

Karleuša je na Instagramu napisala da je ona otkazala nastup.
 

"Nažalost, primorana sam otkazati najavljeno gostovanje u Podgorici zbog grubog miješanja politike u moj nastup. Nadam se da divan bratski narod Crne Gore neće dozvoliti da razne političke struje u CG napadaju pjevače iz Srbije. Žao mi je što ovih dana svi možemo vidjeti kako napadaju moju zemlju", poručila je putem Instagrama prije nego što joj je isključen profil.


Sve je komentirao i Karleušin tim.
 

"Mnogo prijava sa profila različitih IP adresa dovelo je do privremenog problema, koji trenutno riješavamo. Bit će sve ok", napisali su na Twitteru o gašenju njenog profila na Instagramu.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI