promjena u strategiji ns bih

Ovo se nikada u historiji reprezentacije nije desilo: Detalj sa predstavljanja Barbareza koji je mnogima promakao...

Sport 21.04.24, 19:16h

Ovo se nikada u historiji reprezentacije nije desilo: Detalj sa predstavljanja Barbareza koji je mnogima promakao...
Na predstavljanju je Vico Zeljković objasnio da su on i Barbarez zakopali "ratne sjekire" iz prošlosti, a posebno je interesantna jedna stvar koju je Zeljković rekao

 

 


Sergej Barbarez je u petak izabran za novog selektora reprezentacije BiH. Legendarni kapiten Zmajeva naslijedio je Savu Miloševića, koji nije uspio reprezentaciju odvesti na Evropsko prvenstvo. 


Na predstavljanju je Vico Zeljković objasnio da su on i Barbarez zakopali "ratne sjekire" iz prošlosti, a posebno je interesantna jedna stvar koju je Zeljković rekao.


Naime, Barbarez je dobio potpuno odriješene ruke u odabiru pomoćnika, što do sada nije baš bila praksa, piše Raport.


- Selektor je dobio mandat da u skladu s vremenom koji je dobio imenuje stručni štab i imat će potpunu slobodu - rekao je Zeljković.


Osim toga, Barbarez je dobio četverogodišnji ugovor, što se također nije ranije dešavalo kod Zeljkovića od kako je predsjednik NS BiH. Prethodnici su dobijali dvogodišnji ili čak i kraći ugovor, što govori kako će Barbarez dobiti dovoljno vremena da pokaže šta zna i neće od starta biti pod pritiskom rezultata.


Svoj debi Barbarez će imati protiv najboljeg mogućeg protivnika, Engleske u prijateljskoj utakmici 3. juna u Newcastleu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI