Prostor za malverzacije

'Plate na ruke': U RS-u usvojili skandalozan zakon - povratak koverti i plata u kešu!

Front 19.04.24, 09:55h

'Plate na ruke': U RS-u usvojili skandalozan zakon - povratak koverti i plata u kešu!
Ovakav zakon, po hitnom postupku, donose zbog toga što je veliki broj zvaničnika iz RS-a na crnoj listi, a što je rezultiralo blokiranjem njihovih bankovnih računa

 

 

Narodna skupština entiteta RS iza ponoći na 13. posebnoj sjednici usvojila Izborni zakon RS – prijedlog narodnih poslanika. Za izborni zakon je glasao 51 poslanik, 11 je bilo protiv, a četiri uzdržana.


Usvojen je i Zakon o dopunama Zakona o radu – po hitnom postupku, uz prihvaćen amandman Vlade RS.

 

Narodni poslanici usvojili su i Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi RS – prijedlog narodnih poslanika, kao i Zakon o imunitetu RS – prijedlog narodnih poslanika.

 

Usvojen je i Zaključni izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine i zaključke u vezi sa tim izvještajem, kao i Odluku o sastavu delegacije Narodne skupštine RS u Parlamentarnom forumu Republika Srbija – RS, navodi se u saopćenju iz Odsjeka za odnose s javnošću NRRS.

 

Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o radu definisano je da poslodavac može u gotovom novcu isplatiti radnicima platu i druga lična primanja, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Danijel Egić. Ovakav zakon, po hitnom postupku, donose zbog toga što je veliki broj zvaničnika iz RS-a na crnoj listi, a što je rezultiralo blokiranjem njihovih bankovnih računa.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI