VIDEO/ Skup u Banjoj Luci

Banjac pred Anom Brnabić rekao da neće u tu 'pede*sku EU', pogledajte kako je ona reagovala

Front 19.04.24, 07:59h

Banjac pred Anom Brnabić rekao da neće u tu 'pede*sku EU', pogledajte kako je ona reagovala
Javno je, na Trgu Krajine, negirao genocid u Srebrenici i pozivao ostale da dignu glas u tom smjeru

 

 

Predsjednik stranke NPS, koja je dio vladajuće koaliciju u bh. entitetu RS, Darko Banjac održao je sramotan, uvredljiv i huškački govor na mitingu u Banjoj Luci.

 

Banjca je očito "ponijela" huškačka atmosfera pa je ambsadora BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžiju nazvao "muslimančinom", vrijeđao je Evropsku uniju, veličao Rusiju i rusku agresiju na Ukrajinu.

 

Javno je, na Trgu Krajine, negirao genocid u Srebrenici i pozivao ostale da dignu glas u tom smjeru.

 

Vrijeđao je i pripadnike LGBT zajednice i to pred predsjednicom Narodne skupštine Srbije Anom Brnabić koja živi i ima dijete sa ženom.

 

- Kada kažem da mi je krivo što se specijalna operacija Ruske Federcije nije proširila na sve fašiste i naciste, to iskreno mislim

 

"Kažu da trebamo da budemo na evropskom putu. Ja u tu pede*sku evropsku organizaciju koja se zove Evropska unija ne želim da idem. Ne želim 'roditelj 1', 'roditelj 2', ne želim da se odreknem svoje tradicije i običaja, svog rakijskog kotla i pečenice.... - rekao je.

 

Ovo su samo neke od skandaloznih izjava Banjca, a njegovo nacionalističko orgijanje na bini možete pogledati u videu ispod.

 

 
(DEPO PORTAL/mm)

 

BLIN
KOMENTARI