Zbog ugrožavanja sigurnosti

Ministrica Hota-Muminović prijavila Sivru, on morao ići u policiju

Front 18.04.24, 18:48h

Ministrica Hota-Muminović prijavila Sivru, on morao ići u policiju
U obavijesti članstvu i članovima organa Sindikata, Sivro je napisao da ga je "ministrica jučer neosnovano prijavila kao predsjednika Sindikata za ugrožavanje njene sigurnosti"

 

 

Predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH Saudin Sivro saslušan je danas u Policijskoj upravi Centar, a po prijavi ministrice za odgoj i obrazovanje KS Naide Hota-Muminović, piše Faktor.

 

U obavijesti članstvu i članovima organa Sindikata, Sivro je napisao da ga je "ministrica jučer neosnovano prijavila kao predsjednika Sindikata za ugrožavanje njene sigurnosti".

 

- Štrajk je i danas uspješno realiziran kao i jučer i nastavljamo sa štrajkom upozorenja i sutra ako Bog da. Sutra će biti i vanredna sjednica Skupštine Sindikata na kojoj će se donijeti odluke o daljnjoj borbi prosvjetnih radnika u KS.

 

Danas u 10:30 sati sam se javio i saslušan sam u svojstvu svjedoka zbog prijave ministrice zbog navodnog ugrožavanja njene sigurnosti (član 183. Krivičnog zakona FBiH).

 

Na saslušanje sam išao sam, bez pratnje, pravnika i advokata jer ja nisam ništa uradio pogrešno, a sve što radim i što Sindikat radi, radimo u skladu sa zakonom i Statutom.

 

Odbacio sam sve insinuacije i optužbe kao neosnovane i kazao istinu. Neka se i stide što su sinoć i danas uznemirili moju suprugu i moje troje djece. Ja samo radim što mi služba nalaže i nastavit ću se boriti kao predsjednik Sindikata sve dok imam fizičke i mentalne snage i sve dok imam podršku članova i članova organa Sindikata - kazao je, između ostalog, Sivro. 

 

Navao je i kako je ministrica u prijavi navela njegovo pisanje po Facebooku.

 

- Prijavljen sam zbog prijetnji štrajkom, izjave da će se pogoršati sigurnosna situacija, nekih nadimaka - zaključio je Sivro u izjavi za Faktor.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI