Zbog incidenta na utakmici

FK Sarajevo žestoko kažnjeno, oduzeti im bodovi

Sport 27.03.24, 14:53h

FK Sarajevo žestoko kažnjeno, oduzeti im bodovi
Mirvić je kažnjen zabranom vršenja funkcija u nogometu u trajanju od jedne godine i novčanom kaznom od 2.000 KM

 

 

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Fudbalski klub Sarajevo oduzimanjem tri boda nakon prekida utakmice s Borcem. Izrečene su i kazne predsjedniku Ismiru Mirviću, sportskom direktoru Senijadu Ibričiću i treneru Simonu Rožmanu jer su povukli ekipu s travnjaka.

 

Mirvić je kažnjen zabranom vršenja funkcija u nogometu u trajanju od jedne godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, Ibričić sa sedam mjeseci suspenzije i 3000 KM, dok je Rožman uslovno suspendovan na tri mjeseca te novčanom kaznom od 2.000 KM.

 

Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa dvije utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.
Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza.

 

Također, klub je kažnjen sa 22.000 KM, zbog korištenja pirotehnike i loše organizacije utakmice, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je zbog napuštanja terena u sudijskoj nadoknadi utakmice četvrtfinala Kup BiH protiv Borca pri rezultatu 2:1 za banjalučki klub, izrevoltirani odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka.

 

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH ranije je donijela odluku da se ovaj meč registrira službenim rezultatom 3:0 za Borac.

 

(FENA/mm)

BLIN
KOMENTARI