nakon provale u trafostanicu

Jedna zgrada na Grbavici bez struje već 20 sati, stanari čekaju rješenje

Hronika 26.03.24, 16:23h

Jedna zgrada na Grbavici bez struje već 20 sati, stanari čekaju rješenje
Predstavnik stanara hitno je obavijestio policiju o incidentu, nakon čega su policijski službenici potvrdili provalu i otuđenje bakarnih žica, kvalificirajući slučaj kao tešku krađu


Stanovnici jednog nebodera na Grbavici u Sarajevu suočavaju se s ozbiljnim problemom nakon što su u ponedjeljak navečer ostali bez struje.

 

Incident se dogodio nakon što je nepoznata osoba provalila u trafostanicu u zgradi na adresi Behdžeta Mutevelića i otuđila bakarne žice, što je rezultiralo prekidom električne energije u cijelom neboderu.

 

Predstavnik stanara hitno je obavijestio policiju o incidentu, nakon čega su policijski službenici potvrdili provalu i otuđenje bakarnih žica, kvalificirajući slučaj kao tešku krađu.

 

Iako su radnici Elektroprivrede i Sarajevostana intervenirali na terenu, problem još uvijek nije riješen, a stanovnici nemaju informacije kada bi se situacija mogla popraviti. Dodajući gorčinu u ovoj situaciji, ističu da će stvarna šteta od nedostatka električne energije postati očita tek po povratku struje, s obzirom da su već gotovo 20 sati bez napajanja.

 

Nestanak struje ozbiljno je poremetio svakodnevni život stanara, stvarajući poteškoće u korištenju osnovnih električnih uređaja i otežavajući normalno funkcioniranje u zgradi.

 

Očekuje se da će vlasti poduzeti hitne mjere kako bi riješile ovaj problem i osigurale neometano opskrbljivanje električnom energijom za stanare nebodera na Grbavici.

 

(Crna Hronika/DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI