'odluke o opstanku srpskog naroda'

Vučić najavio 'Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske' 5.i 6. maja

Front 19.03.24, 10:08h

Vučić najavio 'Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske' 5.i 6. maja
Vučić je to priopćio u ponedjeljak nakon višesatnog sastanka koji je u Beogradu održao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom srpskim Porfirijem

 

 

U Srbiji će se 5. i 6. maja održavati veliki "Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske" tijekom kojeg će biti donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda, priopćio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

 

Vučić je to priopćio u ponedjeljak nakon višesatnog sastanka koji je u Beogradu održao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom srpskim Porfirijem, priopćeno je Press službe srbijanskog predsjednika.

 

Prema njegovim riječima, na saboru će biti donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, gospodarskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma te zajedničke kulturne baštine.

 

Također će biti potpisana deklaracija koja bi trebala biti usvojena u skupštinama Srbije i Republike Srpske, priopćio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

 

"Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo s težinom političke situacije u kojoj se nalazi srpski narod i od njega zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve", kazao je Vučić te dodao kako će o ostalim detaljima o velikom skupu dijelim Srbije javnost biti pravodobno obaviještena.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI