Nakon brojnih spekulacija

Sprema li se šok iz Palače: Hoće li napokon otkriti šta se dešava sa Kate Middleton

Showbizz 18.03.24, 09:40h

Sprema li se šok iz Palače: Hoće li napokon otkriti šta se dešava sa Kate Middleton
Nepojavljivanje princese od Walesa u javnosti podstakli su špekulacije na društvenim mrežama o tome gdje se tačno nalazi i specifičnostima njenog najavljenog medicinskog postupka. 17. januara

 

 

Javnost mjesecima špekuliše o tome gdje se nalazi Kate Middleton, buduća kraljica Ujedinjenog Kraljevstva. Dok tabloidi govore o Williamovoj prevari, kao i o ljubavnim aferama unutar Kraljevske porodice, ostaje nejasno zašto Kate nije javno viđena od Božića nakon što je navodno imala operaciju abdomena.

 

Forbes saznaje da je urednicima BBC-ja rečeno da budu na oprezu za moguću hitnu objavu Kraljevske porodice. Objave analitičara i rojalista na društvenim mrežama sugerišu da je BBC, britanski javni emiter, “u pripravnosti” za neodređeno veliko saopćenje iz Palače u narednim danima. BBC nije želio odgovoriti Forbesu o tome da li su bili upozoreni na bilo kakvu najavu. Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome da je samo određenim urednicima u medijima uputila ovo upozorenje. Prije nego što je Palača objavila da je kralj Charles u februaru imao rak, neki novinari su navodno bili prethodno obavješteni.

 

Nepojavljivanje princese od Walesa u javnosti podstakli su špekulacije na društvenim mrežama o tome gdje se tačno nalazi i specifičnostima njenog najavljenog medicinskog postupka. 17. januara, Kensingtonska palača je javnosti objavila Kateinu operaciju abdomena i rekla “na osnovu trenutnih medicinskih savjeta” da je “malo vjerovatno da će se vratiti javnim dužnostima do poslije Uskrsa”.

 

Špekulacije su naglo porasle prošle sedmice kada je porodica objavila fotografiju za Majčin dan. Kensingtonska palača je 10. marta podijelila fotografiju Kate i njeno troje djece, uz objašnjenje da je William, princ od Walesa i budući prijestolonasljednik, slikao.

 

Ubrzo nakon što je slika objavljena na mreži X, korisnici društvenih mreža počeli su tvrditi da je digitalno izmanipulisana. Nekoliko sati nakon što je objavljena, nekoliko novinskih kuća, uključujući Associated Press, povuklo je sliku rekavši da je “izvor manipulirao fotografijom na način koji nije zadovoljavao standarde za fotografije AP-a”. Dan kasnije, Kensingtonska palača je objavila izjavu koju je potpisala Kate, a koja je uključivala izvinjenje i tvrdnju da je ona „fotograf amater“ koji „eksperimentiše fotošopom“.

 

Taj niz događaja doveo je do nepotvrđenih tvrdnji da je William imao aferu i da je Kate planirala da ga napusti, što Palača odbacuje. U petak je agencija Frans Press rekla za BBC da se Kensingtonska palača više ne smatra “izvorom od povjerenja”.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI