Ponovo isti problemi

Talentovani fudbaler odbio poziv u reprezentaciju BiH, odlučio nastupati za Hrvatsku

Sport 08.03.24, 20:52h

Talentovani fudbaler odbio poziv u reprezentaciju BiH, odlučio nastupati za Hrvatsku
Mladi veznjak uživa povjerenje Sergeja Jakirovića, a posljednjih je sedmica postao neizostavan starter u vizijama trenera "modrih"

 

 

Petar Sučić (20), fudbaler Dinama, dobio je poziv za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, čiji je standardni član, ali gotovo je sigurno da se neće odazvati. Jer, Pero, kako ga zovu odmalena, upravo je odlučio promijeniti reprezentaciju i zaigrati za Hrvatsku.

 

Najugodnije iznenađenje prvenstva oduvijek je želio igrati za Hrvatsku, a predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i Stipe Pletikosa, upravo su dogovorili transfer, pišu 24 sata.hr.

 

Mladi veznjak uživa povjerenje Sergeja Jakirovića, a posljednjih je sedmica postao neizostavan starter u vizijama trenera "modrih". Slučajno ili ne, Dinamo je u tim utakmicama odmah proradio, opći je dojam kako "modri" izgledaju bolje i agresivnije s njim u ekipi.

 

Sučić je član U-21 reprezentacije BiH, iako mu je rođak Luka već dugo član "vatrenih".

 

- Razmišljao sam u tom smjeru, ali niko me nikad nije kontaktirao iz HNS-a. Mlad sam, sretan što igram, a ništa još nisam odlučio. Poziv Hrvatske? E, bilo bi savršeno jednog dana u reprezentaciji zaigrati uz rđakaLuku, to bi bilo top - rekao je Petar Sučić u nedavnom intervjuu za 24sata.

 

Mladi veznjak rođen je u Livnu 2003. godine, a fudbal je počeo igrati u Iskri iz koje u U-17 kategoriji prelazi u Zrinjski.

 

Kupuje ga 2022. godine Dinamo, bio je opet na posudbi u Zrinjskom, a od ove sezone igra standardno u dresu Modrih upisao je već 29 nastupa.

 

Nije ovo ništa novo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Od njenog postanka do danas većina iole kvalitetnih Srba i Hrvata (čast izuzecima) odabere komšije čim dobije priliku, dok im je Bosna i Hercegovina rezervna opcija.

 

On je 16 puta nosio dres juniorske i osam puta dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je izbor pao na Hrvatsku.

 

Prema pisanjima pojedinim medijima, Sučić je i ranije bio u kombinacijama za poziv u A reprezentaciju BiH, međutim odbijao je poziv smišljajući brojen izgovore.

 

Sučić je još jedan u nizu onih koji su odlučili promijeniti reprezentativni dres. Posljednji slučaj prije njega bio je Silvio Ilinković, koji je također nastupao za mlade Zmajeve.

 

Međutim, očito se pokajao, jer poziv iz HNS-a ni dan danas nije došao.

 

Postavlja se pitanje do kada će omladinske selekcije BiH biti poligon za igrače kojima je u srcu druga država.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI