Član Predsjedništva BiH

Bećirović otklonio dilemu oko toga hoće li pomilovati Fadila Novalića: Ako takav prijedlog dođe...

Front 06.03.24, 17:25h

Bećirović otklonio dilemu oko toga hoće li pomilovati Fadila Novalića: Ako takav prijedlog dođe...
Smatram da bi svi zvaničnici Bosne i Hercegovine uvijek trebali da prouče materijal, pa onda da iznesu svoj stav o određenom pitanju, kazao je Bećirović

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, na današnjoj press konferenciji komentirao je zahtjev za pomilovanje koje je odbrana bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića uputila Predsjedništvu BiH. 
 

Bećirović nije direktno odgovorio na postavljeno pitanje novinara, ali se njegov stav mogao pročitati iz onog što je kazao.
 

- Vaše je slobodno pravo da postavite ovo pitanje, ali ja moram kazati da do ovog momenta ništa nije došlo u Predsjedništvo BiH. Smatram da bi svi zvaničnici Bosne i Hercegovine uvijek trebali da prouče materijal, pa onda da iznesu svoj stav o određenom pitanju - kazao je Bećirović, te dodao:
 

- Međutim, da ne ostane nikakva nedoumica - vjerovatno u ovoj zemlji ne postoji čovjek koji tako snažno zastupa poštivanja principa ustavnosti i zakonitosti kao što to ja radim. Na svakom mjestu, kako u zemlji tako i u inostranstvu, moramo poštovati Bosnu i Hercegovinu, pravosuđe Bosne i Hercegovine. Ako takav prijedlog dođe u Predsjedništvo ja nemam nikakvu dilemu kako ću glasati. Moramo uvažavati, dakle, Bosnu i Hercegovinu, njen pravosudni sistem, a nikako biti pod utjecajem bilo kojih političkih partija - kazao je Bećirović.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI