nakon nasilja na derbiju

Zatražen jednomjesečni pritvor dvojice osumnjičenih zbog napada na policajce pred utakmicu Željo -Sarajevo

Sport 05.03.24, 17:37h

Zatražen jednomjesečni pritvor dvojice osumnjičenih zbog napada na policajce pred utakmicu Željo -Sarajevo
Brzom intervencijom policije, spriječen je veći sukob, a privedeno je šest navijača FK Sarajevo, nakon čega je MUP KS zabranio navijačima Sarajeva da prisustvuju meču na Grbavici

 


Nakon hapšenja šest osoba zbog napada na sarajevske policajce uoči derbija između Željezničara i Sarajeva koji je održan 3. marta, postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora za dvoje osumnjičenih, potvrdila je za Faktor Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.


- Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za dvije osumnjičene osobe zbog krivičnog djela "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti" - kazala je Bavčić.


Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.


Prema saznanjima Faktora radi se o B.H. (2001), i M.S. (1997), tačnije Belminu Hambi i Mirnesu Solaku.


Pred početak derbija između Sarajeva i Željezničara koji se u 18.45 igrao na Grbavici 3. marta, u naselju Grbavica više pripadnika navijačke skupine Horde zla, došlo je naoružano palicama, kako bi se sukobili sa rivalskom grupom Manijaci.


Tom prilikom su napadnuti i policajci u ulici Filipa Lastrića a bilans su dva povrijeđena policajca.


Putnička motorna vozila "Peugeot" i "Renault Megane" kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, Općina Ilidža, te u ulici Franca Lehara, Općina Centar Sarajevo.


Brzom intervencijom policije, spriječen je veći sukob, a privedeno je šest navijača FK Sarajevo, nakon čega je MUP KS zabranio navijačima Sarajeva da prisustvuju meču na Grbavici.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI