ODLIČNI REZULTATI BH. TAKMIČARA

Završen Evropski džudo kup u Sarajevu, nove medalje za BiH: Bronze osvojili Lazar Ždrale i Vidak Maljević

Sport 03.03.24, 19:14h

Završen Evropski džudo kup u Sarajevu, nove medalje za BiH: Bronze osvojili Lazar Ždrale i Vidak Maljević
Za prvo od pet međunarodnih takmičenja, koliko će u ovoj godini biti održano u Bosni i Hercegovini, Džudo savez BiH opet je zaradio visoke ocjene i potpuno opravdao rejting i povjerenje od Evropske judo unije (EJU) i Međunarodne judo federacije (IJF)

 

 

 

 Evropski džudo kup za juniore "Sarajevo 2024" završen je danas.


Organizatori ističu da su odličnu organizaciju kupa upotpunile nove medalje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.


Nakon zlatne medalje Sofije Pajić i bronzane medalje (Lana Bjeiica), osvojenih prvog takmičarskog dana, dvije bronzane medalje osvojili su Bosi i Hercegovini Lazar Ždrale i Vidak Maljević.


Ždrale je bez prilike da se bori za zlato u kategoriji do 90 kilograma ostao nakon poraza u polufinalu od predstavnika Srbije Miljana Radulja koji je na kraju do titule stigao savladavši rumunskog takmičara Alexandrua Sibisana.


Vidak Maljević je bronzano odličje u konkurenciji takmičara do 100 kilograma osvojio pobjedom protiv Crnogoroca Andrije Martinovića u izuzetno zanimljivoj borbi.


Srbijanska džudistkinja Nikolina Nišavić odbranila je titulu osvojenu prošle godine u kategoriji do 52 kilograma. U današnjem finalu je porazila Turkinju Seymu Yildirim.


Za prvo od pet međunarodnih takmičenja, koliko će u ovoj godini biti održano u Bosni i Hercegovini, Džudo savez BiH opet je zaradio visoke ocjene i potpuno opravdao rejting i povjerenje od Evropske judo unije (EJU) i Međunarodne judo federacije (IJF).


Sutra počinje trening-kamp za juniore, koji će trajati do 7. marta, a nova međunarodna džudo uzbuđenje slijede u aprilu i maju ove godine.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI