oglasili se nakon zabrane

Iz FK Sarajeva urgentan dopis MUP-u KS: Osuđujemo incidente, ali ispaštaju navijači koji su kupili svoje ulaznice!

Sport 03.03.24, 16:06h

Iz FK Sarajeva urgentan dopis MUP-u KS: Osuđujemo incidente, ali ispaštaju navijači koji su kupili svoje ulaznice!
Bez navijača derbi gubi svoju čar. Želimo stati u njihovu odbranu! Upućujemo oštru kritiku za incident koji se dogodio jutros, ali to nije razlog da navijači koji su kupili svoje ulaznice ostanu bez mogućnosti prisustva - navodi se u saopštenju Bordo kluba

 

 


Nakon što je MUP Kantona Sarajevo donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača Sarajeva na večerašnjem derbiju na Grbavici, FK Sarajevo uputio je urgentan dopis MUP-u KS da razmotri odluku kojom će 1500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje ovoj važnoj utakmici. 


- Bez navijača derbi gubi svoju čar. Želimo stati u njihovu odbranu! Upućujemo oštru kritiku za incident koji se dogodio jutros, ali to nije razlog da navijači koji su kupili svoje ulaznice ostanu bez mogućnosti prisustva, a bordo tim da bude uskraćen podrške najvjernijih bordo navijača - navodi se u saopštenju Bordo kluba.


Hoće li MUP Kantona Sarajevo izaći u susret navijačima Sarajeva, za sada nije poznato.


Podsjetimo, odluka o zabraani prisustva navijača FK Sarajevo donesena je zbog današnjih najvijačkih nereda u naselju Grbavica te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na Stadionu Grbavica. 


Večerašnji 151. derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u okviru 21. kola WWin lige BiH, a početak meča je zakazan za 18 sati i 45 minuta.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI