NAKON SUKOBA

MUP KS zabranio dolazak Hordi zla na večerašnji derbi na Grbavici, policija tvrdi - planirali su nerede!

Sport 03.03.24, 15:43h

MUP KS zabranio dolazak Hordi zla na večerašnji derbi na Grbavici, policija tvrdi - planirali su nerede!
Kako se navodi, odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na Stadionu Grbavica

 

 


FK Željezničar objavio je kako je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača Sarajeva na večerašnjem derbiju.


Kako se navodi, odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na Stadionu Grbavica.


Naime, kao što se već zna, uoči današnjeg derbija došlo je do sukoba navijača, što je potvrđeno i iz MUP-a Kantona Sarajevo. 


- Sukob je počeo oko 12:30 sati u ulici fra Filipa Lastrića. Desilo se narušavanje javnog reda i mira te je više osoba trenutno pod kontrolom policije - izjavila je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

 
Brzom intervencijom MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je sukob većih razmjera.
 

Privedeno je devet članova navijačke grupe Horde zla koji su sa sobom nosili drvene letve i građevinske zaštitne kacige, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.


A objavljen je i snimak njihovog privođenja, koji možete pogledati ovdje.


(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

BLIN
KOMENTARI