spojio ih sport

Princ od Bruneja ženi mladu iz porodice Kalebić: Svadba traje 10 dana, pogledajte kako izgleda elegantna brineta

Zabava 09.01.24, 10:52h

Princ od Bruneja ženi mladu iz porodice Kalebić: Svadba traje 10 dana, pogledajte kako izgleda elegantna brineta
Na Instragramu su stoga s velikim zanimanjem dočekane i prve fotografije lijepe mlade, porijeklom iz Hrvatske, i to u tradicionalnoj brunejskoj svadbenoj nošnji

 

 

Brunejski princ Abdul Mateen i Anisha Isa Kalebic Rosnah, prelijepa brineta hrvatskih korijena, vjenčat će se na Brunejima, a kako pišu svjetski mediji, među gostima mogli bi se pojaviti i članovi engleske kraljevske porodice.


Ceremonija vjenčanja već je počela, a u sklopu toga bit će održana i raskošna kraljevska povorka u glavnom gradu Bruneja Bandar Seri Begawanu.


Vjenčanje započinje ceremonijom sklapanja braka za primanje kraljevske zakletve 7. januara, nakon čega će uslijediti nastupi kraljevskih dvorskih muzičara koji će službeno označiti početak vjenčanja.


Tri dana nakon toga par će se vjenčati u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, jednoj od najraskošnijih džamija u državi.

 

Na Instragramu su stoga s velikim zanimanjem dočekane i prve fotografije lijepe mlade, porijeklom iz Hrvatske, i to u tradicionalnoj brunejskoj svadbenoj nošnji.


Princ je deseto dijete sultana Hassanala Bolkiaha i peti u redu za nasljedstvo.


O samozatajnoj Anishi se pak zna vrlo malo.


Elegantna brineta profinjene ljepote vlasnica je kompanije za proizvodnju svile i ima svoju turističku agenciju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teh Firdaus (@tehfirdaus)

 


Kako se ranije pisalo, princa i Anishu Isu-Kalebic Rosnah upoznao je njen brat i njegov dobar prijatelj Danial Deen Isa-Kalebic, a spojila ih je ljubav prema sportskom načinu života.


- Prema kraljevskom naređenju Sultana Haji Hassanala Bolkiaha Mu'izzaddina Waddaulaha od Bruneja Darussalama, palata je najavila nadolazeće vjenčanje Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Abdula Mateena i Anishe Ise Kalebic koje će se održati od 7. do 16. januara 2024. godine - stajalo je u službenoj najavi kraljevskog vjenčanja u toj državi jugoistočne Azije u kojoj je dominantna vjera islam, prenosi Faktor.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI