izbrisala ih iz glave

Severinina ispovijest: Ove pjesme više ne pjeva, jer je podsjećaju na 'nesretni film' sa jahte

Showbizz 29.12.23, 18:09h

Severinina ispovijest: Ove pjesme više ne pjeva, jer je podsjećaju na 'nesretni film' sa jahte
- Ne pjevam pjesme s albuma ‘Severgreen’ jer su izašle 2004. kad je neko pustio onaj nesretni film. Te pjesme me sjećaju na taj period, pa sam ih ‘izbrisala’ iz glave - kaže danas Severina

 

 

Severina Vučković snimila je ogroman broj pjesama, ali je sada objelodanila da mnogo svojih hitova ne izvodi na nastupima, jer je podsjećaju na tužne i stresne životne periode. 


Severina je istakla da sve pjesme sa albuma koji je objavila u godini kada je izbila njena intimna afera, ne pjeva.


– Žao mi je što neke pjesme koje sam snimila ne pjevam na koncertima. To je zato, jer repertoar uvijek prilagođavam najširem krugu ljudi koji dolaze na koncerte. Koncert treba biti eruptivan, nabijen, kompaktan… Najvažnija stvar za dobar koncert je dobar repertoar. To se ne mijenja, to je kao predstava. Nešto što vi kao izvođač predstavljate – istakla je.


– Imam puno divnih balada koje ne pjevam kao „Tridesete“, „Unaprijed gotovo“, „Broš“, „Parfem“… ali to je zato što bi onda trebalo izbaciti „Dalmatinku“, „Virujen u te“, „Grad bez ljudi“. A da sve pjevam, koncerti bi trajali po četiri sata. Na primjer, obožavam pjesmu “Muškarcu samo treba k***a” s albuma “Zdravo Marijo”, a pjevala sam je samo na istoimenoj turneji 2009. godine. Volim i pjesme “Loša” i “Daleko ti kuća”, a otpjevala sam ih samo na “Magic touru” – rekla je Seve.


– Ne pjevam pjesme s albuma ‘Severgreen’ jer su izašle 2004. kad je neko pustio onaj nesretni film. Te pjesme me sjećaju na taj period, pa sam ih ‘izbrisala’ iz glave. Zato ne pjevam “Broš”. I ne pjevam pjesme s albuma ‘Moja stvar’ iz 1996. jer mi je dok sam snimala album umro otac – kazala je pjevačica za journal.hr.

 

 

(Express.ba/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI