pogled u zvijezde

Posljednji retrogradni Merkur stiže danas, a najviše će uticati na ova dva znaka: Vežite se, bit će turbulentno!

Zabava 13.12.23, 13:46h

Posljednji retrogradni Merkur stiže danas, a najviše će uticati na ova dva znaka: Vežite se, bit će turbulentno!
Posljednji retrogradni Merkur ove godine dolazi nam 13. decembra i trajat će sve do 1. januara 2024. pa njemu možete pripisati poteškoće na koje ćete potencijalno naići za vrijeme novogodišnjih praznika

 

 


Nekoliko puta godišnje Merkur se okreće tri sedmice unazad u svojoj orbiti. Taj period povezan je s lošim životnim odlukama, osjećajem da vam ništa ne ide od ruke, dramama na radnom mjestu, problemima u vezama ili pojavljivanju bivših partnera, kašnjenju letova, banalnim povredama i drugim poteškoćama.

 

Posljednji retrogradni Merkur ove godine dolazi nam 13. decembra i trajat će sve do 1. januara 2024. pa njemu možete pripisati poteškoće na koje ćete potencijalno naići za vrijeme novogodišnjih praznika.
 

Iako ova pojava utječe na mnoge, dva horoskopska znaka mogla bi ga posebno osjetiti na svojoj koži. U nastavku provjerite kojim će znakovima posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur pomrsiti planove.
 

Strijelac
 

13. decembra Merkur retrogradno ulazi u znak Strijelca pa je ovaj horoskopski znak najugroženiji. Prije svega, osjetit ćete ga u kućnom budžetu koji bi mogao biti tanji nego inače. Puno novca ćete potrošiti na poklone, a taj će vas potez podsjetiti da je poenta praznika ipak nešto drugo.


Obzirom da Merkur utječe na drugu kuću – onu stabilnosti i samopoštovanja, zapitat ćete se koji su to zapravo vaši životni prioriteti. Osim na finansije, retrogradni Merkur utjecat će i na odnose s drugima, a u ovom ćete se periodu osjećati neshvaćeno. Nakon 1. januara problemi će nestati, a tada ćete početi disati punim plućima.
 

Jarac
 

Jarčevi, vežite se, jer će ova vožnja biti turbulentna. Po glavi će se osobama u ovom znaku vrtjeti neka ozbiljna pitanja. Ko sam ja? Ko postajem? Ko sam bio do sad? Ta će razmišljanja potaknuti neke važne promjene u životu, koje su nužne kako biste pronašli lični mir.
 

Ova retrogradnost će vas potaknuti da se oslobodite krivice, žaljenja i bijesa koje ste držali duže nego što zaslužujete. Sami sebi dugujete izvinjenje jer ste se ponovo stavili na zadnje mjesto.


Iako stalno osjećate potrebu ugađati drugim ljudima, već početkom godine ćete osvijestiti da to nije dobro za vas. Tada kreće vrijeme samopoštovanja i ostvarenja ciljeva koji su do sad bili nedosanjani snovi.

 

(Azra/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI