Trajat će do 16. decembra

U BKC-u počinje Sajam 'Knjige u nišama', predviđen sadržajan i zanimljiv program

Kultura 12.12.23, 08:36h

U BKC-u počinje Sajam 'Knjige u nišama', predviđen sadržajan i zanimljiv program
Tokom pet dana u BKC-u će se predstaviti bosanskohercegovački izdavači/nakladnici, kao i izdavači gosti iz regiona

 

 

Šesti Sajam "Knjige u nišama" (KUN) počinje danas u organizaciji JU Bosanski kulturni centar (BKC) Kantona Sarajevo i Zajednice izdavača/nakladnika u BiH, a trajat će do 16. decembra ove godine. 
 

Tokom pet dana u BKC-u će se predstaviti bosanskohercegovački izdavači/nakladnici, kao i izdavači gosti iz regiona.
 

Tokom trajanja 6. Sajma KUN, čiji je ovogodišnji slogan "Knjige nisu skupe, ali vrijede kao zlato", čitalačkoj publici bit će ponuđen sadržajan i zanimljiv program koji uključuje - promocije knjiga i projekata, razgovore s književnicima, projekciju filma "Praznik praznine", nastup benda Still Crazy koji će izvoditi pjesme čuvenog kantautora, pjesnika, ali i laureata prestižne Nobelove nagrade za književnost Boba Dylana.
 

U okviru programa "Jutro sa autorom" predstavit će se Maja Ombašić, Andrej Nikolaidis, Irena Šentevska, Maša Tomanović, Slobodan Ivanović i Edin Kukavica.
 

Tu je i program "Večer sa autorom" u okviru kojeg će publici nova književna ostvarenja predstaviti Ejub Ganić, Svetislav Basara, Tijana Rakočević, Razija Omanović, Marija Ratković, Andrea Lešić, Ahmed Burić i Snježana Banović.
 

Šest mladih bosanskohercegovačkih autora Azemina Krehić, Amela Mustafić, Ermina Ribić, Edin Rikalo, Emina Đelilović- Kevrić i Luka Bošković predstavit će se kroz razgovore o književnosti, te kroz čitanje poezije i kratke proze. Sa njima će, u okviru posebnog programa pod nazivom "Književni korner", razgovarati Goran Vrhunc i Elvis Ljajić.
 

Na sajmu će učestvovati članovi Zajednice izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine - Agarthi Comics, Buybook, Connectum, Dobra knjiga, Imprimatur, Lijepa riječ, Malik books, Naklada Mate, Synopsis, University press, IK Vrijeme.
 

Također, na Sajmu učestvuju i Kontrast izdavaštvo Sarajevo, Izdavačka kuća Clio Beograd, Fokalizator Podgorica, Sarajevo Publishing, Bošnjački institut, Historijski muzej BiH, Zemaljski muzej BiH te NUB BiH.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI