PRVI SOSLISTIČKI KONCERT

Emotivna poruka Tee Tairović nakon žestokog koncerta u Sarajevu: 'Mami su poslali video, ne znam kako je preživjela'

Showbizz 10.12.23, 15:36h

Emotivna poruka Tee Tairović nakon žestokog koncerta u Sarajevu: 'Mami su poslali video, ne znam kako je preživjela'
Na konstataciju da je publika sa oduševljenjem prihvatila njen izmijenjeni tekst za pjesmu "Izrael i Palestina", Tea objašnjava: Mislim da je publika u Bosni, ali i šire, i te kako pozdravila taj potez da se samocenzurišem. Mislim da su oni to shvatili na pravi način, kao jedan vid poštovanja prema trenutnoj situaciji i ja sam im jako zahvalna za to

 

 


Mlada zvijezda Tea Tairović sinoć je, 9. decembra, održala prvi solistički koncert u Sarajevu pred oko 12.000 ljudi, koji će ostati obilježen emocijama, ali i suzama koje je pustila nakon što se javno obratila majci Božici, piše Telegraf.rs.


Nakon koncerta, Tea je u izjavi za medije otkrila kako se osjeća poslije bujice energije i ljubavi koje su joj pružile Sarajlije.


- Evo sada kada sam završila koncert, i dalje sam svježa, pod utiscima i ne mogu ništa da kažem, jer mi se ništa nije sleglo. Ali, ono što mogu da kažem i što sam rekla svojim saradnicima u bekstejdžu ovako nasamo, je da je 50 posto izvođač, a 50 posto publika. Publika je ta koja nosi koncert i bez reakcije publike vi ne možete da ostvarite sve ono što ste zamislili. Ja sam je večeras imala i više nego što mi je potrebno. Kada sam pjevala pjesmu "Malo mi je", iskoristila sam frazu da mi je malo jedna noć sa njima. Daj Bože da se ovo ponovi - rekal je uzbuđena Tea.


Na konstataciju da je publika sa oduševljenjem prihvatila njen izmijenjeni tekst za pjesmu "Izrael i Palestina", Tea objašnjava:


- Mislim da je publika u Bosni, ali i šire, i te kako pozdravila taj potez da se samocenzurišem. Mislim da su oni to shvatili na pravi način, kao jedan vid poštovanja prema trenutnoj situaciji i ja sam im jako zahvalna za to.


Posebno se zahvalila gostima, kolegama Amar Giletu i Emiru, a kako kaže, publika u Sarajevu ju je odlično prihvatila. Kako je i sama najavila, već ima i naziv novog albuma koji će sljedeće godine objaviti, a pjesmu "Ime mi je ljubav" koja će biti i noseća, makar za sada, napisala je upravo ona i veoma je lična.


- Ne mogu da dijelim publiku, zaista. To su sve naši ljudi koji samo žive na drugom mjestu teritorijalno, ali srcem i dušom su sa Balkana i to se osjeti. Čak i ova najmlađa generacija, tzv. treća generacija koja je već u inostranstvu, gdje god, da li preko okeana ili u Evropi. Iako ta djeca, ljudi, znaju bolje jezik zemlje u kojoj žive nego naš jezik, ta duša ostaje... Jednako se vesele, traže neke stare pjesme koje su hitovi kod nas. I u mojim pjesmama, koje su emotivne, traže se u tome, pronalaze, tako da mislim da balkanska duša ne može da se izbriše - kaže Tea i dodaje: 


- Mislim da sam rekla da je moja majka bila tu, ja taj govor ne bih održala. Ne bih mogla da izgovorim nijednu riječ, jer prosto, ja kada sam preemotivna, moj jezik blokira, ja ne mogu da kažem ništa. Eto moja majka će biti u Skoplju na koncertu i neću održati ovaj govor, ovo je bilo spektakularno i ekskluzivno u Sarajevu, jer moji roditelji nisu bili tu. 


- Mislim da su joj moji saradnici već poslali video i ne znam kako ga je preživjela. Mi smo jako emotivne i jako smo vezane jedna za drugu. Možda ne izgledamo tako, odnosno možda ja ne izgledam tako, ali smo jako, jako emotivne - navela je Tea.


Kako je na kraju sama najavila, na novom albumu će se naći jedan duet i to će biti sa kolegom, a pjesmu koju će snimiti sa Sanjom Vučić, izbaciće kao solo projekat.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI