(p)ostali vječni hitovi

40 godina od objavljivanja prvog albuma 'Das ist Walter': Zabranjeno pušenje sprema veliki koncert

Zabava 07.12.23, 10:38h

40 godina od objavljivanja prvog albuma 'Das ist Walter': Zabranjeno pušenje sprema veliki koncert
Koncertom na zagrebačkoj Šalati, Zabranjeno pušenje obilježit će 40 godina od objavljivanja prvog albuma "Das ist Walter"

 

 

"Zenica Blues", "Selena, vrati se, Selena", "Anarhija All Over Baščaršija", "Šeki is on the Road Again" i ostali vječni hitovi, nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Walteru, ilegalacu iz 2. svjetskog rata, simbolu otpora fašistima koji je poginuo 1945. godine na dan oslobođenja Sarajeva.

 

das-ist-walter-zabranjeno-pusenje


Svojim revolucionarnim pogledom i idejama, Zabranjeno pušenje je još davne 1980.godine, unijelo novu energiju i pravac u glazbu, ali i u društvo. Od tada do danas, nakon dvanaest studijskih i šest live-kompilacijskih albuma, Zabranjeno pušenje održava nivo kvalitete i energije istim, ako ne i boljim nego na početku. Kao kruna njihovom stvaralaštvu i radu, međusobnim vezama te vezom sa Sarajevom, točnije Skenderijom, 2022. godine nastao je film "Svjetla Sarajeva", u režiji Srđana Perkića. Film, za koji je Davor Sučić (Sejo Sexon) napisao scenarij, ove je godine osvojio nagradu "Audience Award" za najbolji dokumentarni film na 18. South East European Film Festivalu u Los Angelesu, kao i na još šest drugih festivala.

 

zabranjeno-pusenje-40-godina-das-ist-walter


Na velikom open air koncertu, 7.juna na Šalati, očekuje nas pravi spektakl i pokoje iznenađenje! Zabranjeno pušenje provest će nas kroz najbolje od najboljeg. Tako će se na listi uz Waltera, sigurno naći omiljeni nam i dobro poznati likovi poput Pišonje i Žuge, Fikrete, Guzonjinog sina, Ibre, Halida i djevojčica kojima miriše koža.


Vrhunsku i dobro uhodanu postavu čine Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo i Anđela Zebec. Noviji dodatak ekipi je talentirani skladatelj i svirač usne harmonike, višestruki dobitnik Porina, Tomislav Goluban.


Svoje ulaznice za veliki open air koncert Zabranjenog pušenja, osigurajte još danas i pridružite im se na ovom velikom slavlju! Sve informacije dostupne su na Facebook eventu na linku.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI