Više od 45 ambasada i organizacija

Diplomatski zimski bazar sutra u Sarajevu

Zabava 01.12.23, 11:39h

Diplomatski zimski bazar sutra u Sarajevu
Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija u BiH koja pomaže djeci i mladima, te njihovim porodicama širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one u teškom finansijskom i socijalnom stanju, te sa fizičkim i mentalnim poteškoćama

 

 

Diplomatski zimski bazar bit će otvoren u subotu, 2. decembra, u dvorani Mirza Delibašić u sarajevskoj Skenderiji.

 

- Bazar je prilika da se okupe građani Bosne i Hercegovine i međunarodna zajednica kako bi uživali u kulturnim i kulinarskim delicijama iz cijelog svijeta, ali i prikupili sredstva za pomoć djeci i mladima u BiH - navodi se u saopćenju organizatora bazara.

 

Ove godine predstavit će se više od 45 ambasada i međunarodnih organizacija, uključujući i devet novih zemalja.

 

Na štandovima će se prodavati specijalni i neobični predmeti koji mogu biti savršen dar za nastupajuće praznike.

 

Prostor za djecu nudi zabavu koja uključuje escape rooms, naučne eksperimente, dvorac na napuhavanje i druga iznenađenja. Inkluzivni kutak je mjesto na kojem sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti, mogu uživati u Bazaru.
 

- Ne propustite aukciju na kojoj se nude destinacije za odmor, sportski rekviziti uključujući i potpisan dres Edina Džeke, pa čak i vožnju helikopterom za dvije osobe - navodi se u saopćenju.   
 

Dobrovoljni članovi Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara za 2023. godinu su: Gry Reinertsen (Norveška), Ilona Stölken (Njemačka), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija), Tania Messerli (Švicarska) i Madeline Ben Atiković (Filipini). 
 

Bazar se otvara u 11.00 sati, a u 12.00 je ceremonija otvaranja Bazara, gdje će se kratko obratiti organizatori događaja.
 

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija u BiH koja pomaže djeci i mladima, te njihovim porodicama širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one u teškom finansijskom i socijalnom stanju, te sa fizičkim i mentalnim poteškoćama.  

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI