uskoro snježne radosti

Centar Skenderija 1. decembra najavljuje svečano otvorenje 'Zimske čarolije'

Zabava 24.11.23, 14:30h

Centar Skenderija 1. decembra najavljuje svečano otvorenje 'Zimske čarolije'
Sarajlije i svi posjetioci grada moći će uživati u najvećem otvorenom i zatvorenom klizalištu u BiH i brojnim pratećim sadržajima

 

 

Centar Skenderija ove godine obilježava 54. godine postojanja i rada. Tim povodom do kraja godine u Skenderiji će se održati brojni događaji koji će podsjetiti na značaj ove godišnjice, ali i na značaj i uticaj koji  Skenderija ima na Sarajevo, BiH i sve njene građane.


Taj uticaj je bio evidentan i tokom održavanja XIV. Zimskih olimpijskih igara, koji ove godine obilježava značajan jubilej, 40 godina od održavanja olimpijade u našem gradu.


Centar Skenderija od 1. decembra 2023. godine do marta 2024. godine najavljuje „Zimsku čaroliju“ sa dvije ledene plohe. Sarajlije i svi posjetioci grada moći će uživati u najvećem otvorenom i zatvorenom klizalištu u BiH i brojnim pratećim sadržajima.


Zahvaljujući svom bogatom sadržaju koji u posjetiocima budi posebno raspoloženje u zimskom periodu, manifestacija s punim pravom nosi naziv “Zimska čarolija”. 


Ovogodišnje otvoreno klizalište zanimljivog je izgleda i oblika sa veoma atraktivnim svjetlosnim dekoracijama. Predstavlja izuzetnu priliku za druženje, predstavlja zimsko-turističku priču kao i širenje pozitivne energije koja je svima itekako potrebna. 


Posebna atrakcija na “Zimskoj čaroliji” ove godine bit će „Luna park“ koji će svojim sadržajem upotpuniti zimsku idilu na Platou Skenderija.


Također, ove godine nešto sasvim novo na ledenoj plohi bit će organizirana Škola karlinga i takmičenja u karlingu, gdje će stručnjaci iz ovog olimpijskog sporta prenijeti svoja znanja zainteresiranim sugrađanima.


Klizalište će se prostirati na 600m2 uz novogodišnje dekoracije koje će upotpuniti sami ambijent.


 „Zimska čarolija”  će se drugim dijelom održavati i u zatvorenom prostoru, u dvorani Mirza Delibašić sa ledenom plohom od 1800m2 na kojoj će biti organzirana i takmičenja u Brzom klizanju, Umjetničkom  klizanju  i Hokejaška  takmičenja.


Također, bit će upiličena takmičenja povodom proslave 40.godišnjice Zimskih olimpijskih igara ´84.


Pozivamo naše sugrađane da posjete “Zimsku čaroliju” i uživaju u sadržajima koje smo im pripremili. Ovo će sigurno biti jedna od najljepših lokacija u našem gradu i znamo da će posjetitelji na kvalitetan način moći iskoristiti vrijeme ove zime.


Otvaranje “Zimske čarolije” zakazano je za 01. decembar u 18:00 časova uz legendarnu Disco gripu i profesionalne kilzačice koje će na ledenoj plohi pokazati klizačke vještine, javljaju iz press službe Centra Skenderija.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI