pripreme uveliko počele

Bh. gradovi spremni za doček Nove, stižu Joksimović, Šerifović, Samardžić...

Zabava 28.10.23, 17:50h

Bh. gradovi spremni za doček Nove, stižu Joksimović, Šerifović, Samardžić...
U najluđoj noći, 31. decembra u Herceg Novom će nastupiti Goran Bregović i Bijelo dugme - Alen, Tifa

 

 

Gdje ćete na doček Nove godine? Pitanje je na koje mnogi traže odgovor, bez obzira na to što je do najluđe noći u godini ostalo nešto više od mjesec dana. Slike nekima postaju sve jasnije i već znaju kamo bi išli jer su općine i gradovi diljem BiH, ali i regije već objavili programe.

 


Večernji list je istražio i kakvi su programi, gdje se što može slušati... Osim dočeka, u većini bh. gradova organizirani su koncerti dan prije, ali i poslije.

 

Pa krenimo redom. Najveći grad u Hercegovini će u novu, 2024. godinu uvesti regionalna glazbena zvijezda Željko Joksimović, a za najluđu noć u godini rukovodstvo Mostara odabralo je novu lokaciju i spektakl će organizirati na parkiralištu između Hrvatskog narodnog kazališta u izgradnji i zgrade Vlade FBiH. - Kako je već najavljeno, na ovogodišnjem dočeku Nove godine u Mostaru nastupit će regionalna superzvijezda Željko Joksimović. Doček Nove godine bit će održan na parkiralištu između zgrade Hrvatskog narodnog kazališta i zgrade Vlade Federacije BiH. Sljedeći korak je priprema same lokacije, a očekujemo veliki spektakl za sve Mostarke i Mostarce, kao i naše goste - poručio je gradonačelnik Mostara.

 

Podsjetimo kako je prošlih nekoliko godina u Mostaru najluđa noć organizirana uz gradsko šetalište u sklopu manifestacije Advent, koja se održava tijekom decembra u tom gradu. Građane Banje Luke, ali i sve turiste u tom gradu u Novu godinu uvest će Željko Samardžić, dok će prvog dana 2024. godine na Trgu krajine pjevati regionalna muzička  zvijezda Lepa Brena.

 

U glavnom gradu BiH 31. prosinca nastupit će bendovi Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa i Letu štuke, piše Vecernji.ba. Također, u planu je i sudjelovanje animatora, koji će zabavljati publiku između nastupa.

 

Na Trgu slobode u Tuzli također će biti upriličen javni doček Nove godine, a u zabavi na otvorenom glavno mjesto će zauzeti Bajaga i instruktori.

 

I Zenica nastavlja tradiciju organiziranog ispraćaja stare i dočeka nove godine prigodnim sadržajima u središtu grada i spektakularnim koncertima. "Srce Zenice", kako organizatori nazivaju prostor u središtu gdje se posljednjih godina realizira Festival Zenica Adventure, u okviru kojeg je i središnji javni doček Nove godine, ponovno će odisati blagdanski ambijentom posljednjih dana prosinca i prvih dana januara .

 

U pripremi su novine u odnosu na prošle godine, ali sigurno je da će najveću pozornost privući koncert megapopularne zvijezde Marije Šerifović. Dubrovnik svoje građane časti koncertom Zdravka Čolića na dočeku Nove godine. - Dragi prijatelji, veselim se Dubrovniku i dočeku Nove godine na Stradunu, na najljepšoj pozornici na svijetu. Voli vas vaš Zdravko Čolić - poručio je jedan od najomiljenijih pjevača u regiji.

 

Splićanima će, izgledno, na Silvestrovo pjevati Doris Dragović i Grše. - U Novu godinu Vukovarce i sve posjetitelje ovoga grada uvest će popularni pjevač Matija Cvek. Uz popularne hitove na Trgu Republike Hrvatske zabave sigurno neće nedostajati - poručuju iz vukovarske Gradske uprave.

 

Grad Rijeka će i ove godine organizirati tradicionalni ispraćaj stare i doček nove godine. U 2024. godinu Riječani i njihovi brojni gosti imat će priliku, kako Fiuman neslužbeno doznaje, ući uz nastup Gibonnija. Riječani su već imali doček Nove godine uz Gibonnija kad se na Korzu slavio ulazak u 2017. godinu. Za doček Nove godine u Herceg Novom nastupat će Goran Bregovići Bijelo dugme, priopćeno je iz te Općine. -

 

U najluđoj noći, 31. decembra u Herceg Novom će nastupiti Goran Bregović i Bijelo dugme - Alen, Tifa i Orkestar za svadbe i sahrane, koja bezvremenskim hitovima i dobrom energijom jamči odlično ozračje i zabavu - navodi se u priopćenju. Rovinj će 31. decembra biti u znaku popularnog benda Dubioza kolektiv.

Doček, repriza...


Obožavatelji Petra Graše morat će se zaputiti u Poreč. Objavila je to porečka Gradska uprava. Dodaju da će, osim tradicionalnog velikog dočeka na središnjem gradskom trgu, na Trgu Matije Gupca biti održani paralelni funky doček, doček za najmlađe na Staru godinu u podne, kao i već tradicionalna repriza dočeka.

BLIN
KOMENTARI