Ozren Kebo/ Policija u Osmacima

Kakva zvijer moraš biti pa da pretučeš dijete?!


26.08.23, 20:37h

 

 

www.analiziraj.ba

 

Administrativni jezik ima zastrašujuću sposobnost da potpuno zamagli i iskrivi pravo stanje stvari. Povodom „nemilog slučaja“ koji se desio u Republici Srpskoj Policijska uprava Zvornik izvijestila je javnost da su službenici Policijske stanice Osmaci “nezakonito postupili prilikom uzimanja izjave od maloljetnog lica”.

 

Iza ovog eufemističkog izvještaja krije se pravi horor, sačinjen od patnje, boli i mučenja: policajci iz Osmaka priveli su kao svjedoka maloljetnog A. J. i zvjerski ga pretukli. Jauke nesretnog djeteta slušao je otac u susjednoj prostoriji. Entitetski MUP obećava disciplinski postupak, možda i krivičnu prijavu i upozorava bošnjačke političare da ovaj događaj ne zloupotrebljavaju „u dnevno-političke svrhe“.

 

Pa hajmo mimo dnevnih i političkih svrha postaviti nekoliko pitanja: kakva zvijer od čovjeka moraš biti da onako prebiješ dijete? Kakva te mržnja goni na iživljavanje? Je li ti vođa dao zeleno svjetlo stalnim demoniziranjem i omalovažavanjem populacije koja nije dobro došla u tvom okruženju?

 

Ni disciplinske mjere ni eventualni krivični postupak neće ponuditi odgovore, a svima ostaje da se u strahu od eskalacije dodatno upitaju: s kakvim to psihološkim profilima živimo i šta sve možemo očekivati od njih?

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/dg)


BLIN
KOMENTARI