OMER ČEVRA/ DRŽAVNA PRAVDA

Semir Halilović će sigurno predstavljati ovu zemlju bolje nego 99% SDA-ovih i Komšićevih kafanskih ambasadora!


21.06.23, 22:28h

 

 

Nakon što je Predsjedništvo BiH danas usvojilo prijedlog Denisa Bećirovića da umjesto Abdulaha Skake, ambasadorsku funkciju u Kataru preuzme Semir Halilović, kolumnista DEPO Portala donosi lični osvrt na ovu vijest...

 

Moram priznati da mi je iz više razloga jako drago zbog ovog imenovanja. Pored toga što je Semir patriota i vrhunski intelektualac, sposoban, ambiciozan i mlad čovjek koji će sigurno predstavljati ovu zemlju bolje nego 99% SDA-ovih i Komšićevih kafanskih ambasadora, koji u najvećem broju nisu poznavali ni jedan strani jezik, a kamoli da su imali intelktualne kapacitete da budu ambasadori, imenovanje Semira predstavlja jednu VELIKU DRŽAVNU PRAVDU!


Zašto kažem pravdu? Mladomuslimanski krug je ovu zemlju institucionalno uspio od rata do danas potpuno privatizirati i staviti pod svoju stranačko-kriminalnu porodičnu šapu! Štetu koju je takva neofeudalna politika stvorila ovoj zemlji je nezamislivih razmjera i još uvijek nismo sigurni da li će najbrojniji narod odnosno probosanski orijentirane političke strukture uspjeti do kraja razbiti tu retrogradnu lažnu patriotsku politiku i napraviti demokratski zaokret kroz koji bi se u narednih deset godina institucije ove zemlje profesionalizire, depolitizirale i vratile građanima!

 
Na kraju, zna se dobro ko je i iz kojih razloga napravio atentat na Semirovu porodicu pa mi je i zbog te činjenice još draže zbog ovog imenovanja, jer je ono pokazatelj da se Izetbegovićeva državna mafija koja se bazirala na vladavini pet porodica konačno urušava!


Zato je bitno da nove progresivne snage, uz pomoć naših međunarodnih prijatelja, još snažnije angažiraju na demistificiranju antidržavne i pljačkaške politike koja se decenijama krila iza navodnog patriotizma i lažne brigu za bošnjački narod, dok su iza scene pljačkom državnih resursa i strašnom i nezamislivom korupcijom implementirali svoj feudalni plan o uspostavljanju nove "begovske elite"!


Neka ti je sretno, Semire!

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


BLIN
KOMENTARI