FOTO/ Sjajan start Ledenih Zmajeva

Pobjeda reprezentacije BiH na otvaranju Svjetskog juniorskog prvenstva u hokeju, večeras susret protiv Luksemburga

Sport 18.04.22, 08:02h

Pobjednom na otvaranju prvenstva Bosna i Hercegovina je zauzela prvo mjesto na tabeli prvenstva sa osvojena 3 boda

 

 

 

Sinoć je u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju za reprezentacije koje se takmiče u grupi B treće divizije. Za Hokejaški savez Bosne i Hercegovine ovaj događaj predstavlja vrhunac rada sa omladinskim ekipama u proteklim godinama i najbolji je pokazatelj predanosti svih da hokej zaživi u Bosni i Hercegovini.


Na ceremoniji otvaranja obratili su se Samir Avdić, Ministar kulture i sporta u KS, Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva i Viesturs Koziolis, chairman Međunarodne hokejaške federacije. Atmosferu su zagrijali mališani iz hokejaških klubova „Medvjedi“, „Vukovi“ i „Lavice“ svojim nastupom na početku same ceremonije otvaranja.


U prvoj utakmici prvenstva snage su odmjerili domaćin Bosna i Hercegovina i reprezentacija Južnoafričke Republike. Bosna i Hercegovina povela je u šestoj minuti golom Nikke Gakovića uz asistenciju Tarika Mrkve. Južnoafrička Republika brzo je izjednačila golom Olivera Beeka, a na pauzu se odlazi sa rezultatom 1:2 u korist Bosne i Hercegovine. Drugi gol postigao je Riad Pleho, opet uz asistenciju Tarika Mrkve.


U drugoj trećini meča reprezentacija Bosne i Hercegovine dolazi do ubjedljivog vodstva od 2:6 i to golovima Gakovića, Drnde, Vulovića i Mrkve. Gol za Južnoafričku Republiku postigao je Yuval Levi. Asistencije su u ovoj trećini upisali Mrkva, Vranešić i Pleho dva puta, a za protivničku ekipu Beek i Mlangeni u akciji za drugi gol ove ekipe.


Do konačnih 4:8 u posljednjoj trećini ekipe dolaze sa po dva gola Tarika Mrkve i Yuvala Levija. Za najkorisnije igrače susreta proglašeni su Riad Pleho (BiH) i Oliver Beek (JAR).
Pobjednom na otvaranju prvenstva Bosna i Hercegovina je zauzela prvo mjesto na tabeli prvenstva sa osvojena 3 boda. Prvenstvo se nastavlja danas susretom reprezentacija Bosne i Hercegovine i Luksemburga u 18:00 sati.

 

Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a iz Hokejaškog saveza BiH pozivaju sve da dođu i podrže naše mlade Ledene Zmajeve na putu prelaska u viši rang takmičenja.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI