Srđan Puhalo/ Stvaraoci RS ili krvavo zarađen novac

Kako je napuniti Tomašicu, izluđivati Sarajevo, ubiti 30.000 civila i onda živjeti kao da se ništa nije desilo?


14.08.20, 13:31h

 

 

www.frontal.ba

 

Draga Republiko Srpska,

 

Amerikanci imaju „Očeve nacije“ , a Republika Srpska „Stvaraoce“. Za Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Džona Adamsa, Abrahama Linkolna si sigurno čula, baš kao i za naše „Stvaraoce“ Momčila Krajišnika, Božidara Vučurevića, Gojka Kličkovića, Dušana Kozića, Slobodana Bjelića, Milorada Dodika i mnoge druge. I dok su Amerikanci dižu u nebesa svoje „očeve nacije“ mi naše „Stvaraoce“ zaboravljamo i ponižavamo.

 

Zar se tako odnosi prema očevima, Republiko Srpska?

 

Fino su vam neki dan, u pismu, objasnili da su oni stvorili Republiku Srpsku prije rata, a mi to tako radosno i prkosno proslavljamo 9. januara. Kada su oni stvorili Republiku Srpsku, tada nije ni postojala Vojska Republike Srpske, već neke paravojne formacije. Srbi su kontrolisali 70% teritorije Bosne i Hercegovine, a Bošnjaci i Hrvati na broju.

 

I to se mora cijeniti Republiko Srpska, a nisu oni krivi što se pridržavaju zakona i samo traže ono što im pripada.

 

Kada su stvaraoci Republike Srpske shvatili da „sile mraka i bezumlja“ kreću da unište njihovo „čedo“ i da neće moći da se tome odupru „Stvaraoci“ 12. maja donose šest strateških ciljeva i formiraju Vojsku Republike Srpske.

 

strateski-ciljevi-srpskog-naroda

 

Naravno uvijek je bilo onih koji nisu podržavali njihovu misiju i viziju i sa njima se moralo drugačije, ali taj prljavi posao nije za „Stvaraoce“ već za borce.

 

„Stvaraoci“ su borce mobilisali i organizovali. Oni su ih naoružali, opremili i obučili. Oni su postavili granice, dali im im ideologiju zbog koje su ubijali i bili ubijeni.

 

Danas bi svi to da zaborave osim Haga.

 

Kada sve to organizujete, omeđite zakonima, odlukama i rješenjima, lako je formirati Keraterm, Omarsku, Trnopolje, Manjaču, Partizan, Vilinu Vlas. Lako je napuniti Tomašicu, zbrisati Briševo, streljati u Pilici, Kozluku i Kravici, izluđivati Sarajevo, porušiti 534 džamije i preko 150 katoličkih crkava i manastira. Trebalo je pobiti preko 30 000 bošnjačkih i hrvatskih civila i ko zna koliko protjerati, opljačkati i popaliti.

 

I nakon toga živjeti kao da se ništa nije desilo.

 

Draga Republiko Srpska, neko je trebao „spasiti“ Golfove iz Vogošće. Neko je trebao organizovati snabdijevanje kafom, uljem, brašnom i ostalim potrepštinama. Neko je trebao obezbijediti cigarete i benzin. Neko je trebao donositi zakone i sprovoditi ih. Poništiti odluke ZAVNOBiH-a. Neko je morao uvesti vjeronauku u škole i natjerati Srbe da pričaju ekavicom. Neko je trebao i pregovarati i dogovarati se sa balijama i ustašama.

 

Nisu svi mogli u rovove.

 

Znaš li ti Republiko Srpska, kako je bilo u cipelicama, odijelu i kravati, predstavljati vijekovne državotvorne težnje našeg naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a samim tim i boraca, od Trebinja do Novoga Grada. Neko je morao pokazati zube stranim pregovaračima po Austriji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Americi i širiti istinu o našoj borbi protiv Novog svjetskog poretka, islamskog fundamentalizma, soroševskog mundijalizma i čega više ne.

 

Sve to su na svojim plećima odrobijali i još robijaju naši „Stvaraoci“.

 

Draga Republiko Srpska, ako nam nije problem genocid u Srebrenici, zločini protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja rata, progoni i sl.. , zašto bi bio problem 15 miliona KM?

 

Zašto?

 

 „Stvaraoci“ su svaku tu marku KRVAVO zaradili.

 

Tvoj Srđan Puhalo

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


BLIN
KOMENTARI