Afera oko prisluškivanja dobila novi obrat

’Zviždač’ iz VW pronađen mrtav u zapaljenom vozilu?

Biznis Klub 13.08.20, 10:31h

’Zviždač’ iz VW pronađen mrtav u zapaljenom vozilu?
Ranije je potvrđeno da se ispituje kako je paljevina kuće u kojoj je živio uposlenik VW koja se dogodila u maju ove godine povezana sa skandalom o prisluškivanju koji je potresao njemačku automobilsku industriju

 

Muškarac za kojeg je njemački proizvođač automobila “Volkswagen” smatrao da je snimao razgovore tajne grupe formirane da prekine poslovni odnos s bh. kompanijom „Prevent“ pronađen je mrtav u ponedjeljak navečer u zapaljenom automobilu, objavili su njemački mediji, saznaje Avaz.

 

- Dramatičan obrt u vezi s tijelom koje je pronađeno u zapaljenom automobilu u gradiću Rotorf. Prema pouzdanim informacijama našeg lista, radi se o uposleniku VW koji je bio osumnjičen u aferi prisluškivanja - objavio je “Wolfsburger Nachrichten”.

 

Međutim, iz lokalnog tužilaštva ovu informaciju nisu mogli potvrditi.

 

- Ne možemo sa sigurnošću potvrditi identitet osobe, rezultati obdukcije još nisu u potpunosti dostupni. Na tijelu nema dokaza o nekom vanjskom utjecaju - naveli su iz tužilaštva.

 

Ranije je potvrđeno da se ispituje kako je paljevina kuće u kojoj je živio uposlenik VW koja se dogodila u maju ove godine povezana sa skandalom o prisluškivanju koji je potresao njemačku automobilsku industriju. Naime, kako je naš list ranije pisao, tonski zapisi otkrivaju kako je VW još prije nekoliko godina oformio tajnu grupu koja je imala za cilj rušiti tržišnu poziciju „Preventa“ te pripremati konačni raskid saradnje VW s bh. dobavljačem.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI