oglasila se kandidatkinja za ministricu zdravstva

Malićbegović: Volim svoju domovinu, dolazim iz višenacionalne porodice u kojoj...

Front 12.08.20, 12:37h

Malićbegović: Volim svoju domovinu, dolazim iz višenacionalne porodice u kojoj...
Žao mi je da ima nekih koji svijet ne gledaju tako, i koji misle da politička borba dopušta klevetanje i napade na nacionalnoj osnovi - poručila je Malićbegović

 

Kandidatkinja za ministricu zdravstva Kantona Sarajevo, Draženka Malićbegović obratila se javnosti reakcijom na posljednja zbivanja oko njene kandidature.

 

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti.

 

Ja volim svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, i godinama radim odgovorno i predano boreći se za građane.

 

Dolazim iz višenacionalne porodice u kojoj nije važno ko je koje nacionalnosti, u kojoj se ljudi mjere po djelima. Žao mi je da ima nekih koji svijet ne gledaju tako, i koji misle da politička borba dopušta klevetanje i napade na nacionalnoj osnovi. 

 


Ja time neću da se bavim. Želim da pomognem u oblasti u kojoj imam veliko iskustvo i znanje. Pristala sam preuzeti vrlo težak zadatak, iako mi je mnogo lakše bilo ostati na mojoj trenutnoj poziciji. A pristala sam jer sam tu sada potrebna i jer sam spremna preuzeti odgovornost. 


Naravno, Skupština KS će demokratski odlučiti o mom imenovanju, samo ih molim da pokušaju suditi o meni po mojim djelima, ne po tračevima koji vrijeđaju zdrav razum.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI