OČEKUJUĆI LJEPŠA VREMENA

Trebala je to biti luda jubilarna zabava, ali... Ove godine tradicionalni ZONA party u Sarajevu neće biti održan!

Kultura 09.08.20, 20:06h

Trebala je to biti luda jubilarna zabava, ali... Ove godine tradicionalni  ZONA party u Sarajevu neće biti održan!
Nadamo se ljepšim vremenima kad ćemo ponovo plesati, slušati muziku, smijati se, družiti, gledati inserte iz filmova i TV serija vrhunskih svjetskih produkcija u kojima su igrali naši glumci - poručila je Anila Gajević u svom postu. Vjerujemo da će to biti već naredne godine...

 

 


Već tradicionalno, svake godine, tokom Sarajevo Film Festivala najjača casting agencija u regionu, ZONA iz Sarajeva, priređuje svoj party predstavljajući uspjehe bh. glumaca, ali i onih van granica naše države koje ova agencija također zastupa. A njih je mnogo i svake godine ih je sve više...


No, ove godine, kao što se moglo i pretpostaviti, ZONA party neće biti održan. Navela je to na svojoj Facebook stranici i direktorica casting agencije ZONA, Anila Gajević, pojasnvši: 


- Devet godina uzastopce smo, u okviru Sarajevo Film Festivala pravili, kako kažu drugi, pravili najljepše zabave i druženja sa glumcima. Devet godina smo slavili uspjehe naših glumaca i Zone, a uz prijatelje muzičare kao što su Dalal Midhat, Lejla Jusić, Blavorsi, Srđan Gino Jevđević, Berna Balić, Genetic Grooves Guru, Dušan Sekulić, dj-i Nane i Mersel, a prošle godine smo za dj pult doveli i Tomislava Cvitanušića.


Ova luda 2020. godina nije godina slavlja ni radosti. Lockdown je zaustavio rad ZONE, ali se polako vraćamo na svjetsku filmsku i TV scenu i nadam se da ćemo izaći još jači, talentovaniji i ljepši. Trenutna epidemiološka situacija u BiH ne ide nam u prilog i ni pod kojim uslovima ne bismo željeli da ZONA party bude potencijalni klaster. Iz odgovornosti prema zajednici, a i nama samima, deseto druženje sa glumcima neće biti održano ni pod mjerama restrikcije.


Nadamo se ljepšim vremenima kad ćemo ponovo plesati, slušati muziku, smijati se, družiti, gledati inserte iz filmova i TV serija vrhunskih svjetskih produkcija u kojima su igrali naši glumci - poručila je Anila Gajević u svom postu. 


Vjerujemo da će to biti već naredne godine...


 

BLIN
KOMENTARI