Bakir Izetbegović odgovara protivnicima

Ništa ja nisam popustio, Mehmedagić ostaje na čelu OSA-e! Ovi čiji se smisao za humor svodi na 'burek' ne shvataju...

Front 09.08.20, 14:44h

Ništa ja nisam popustio, Mehmedagić ostaje na čelu OSA-e! Ovi čiji se smisao za humor svodi na 'burek' ne shvataju...
U političkoj igri ima blefiranja, zatezanja, "driblanja", ali to ovi čija se politička inteligencija i smisao za humor svodi na "burek" očigledno ne shvataju i ne vide. Narod shvata i vidi, jer je na kraju procesa sve postalo sasvim očigledno i mjerljivo - poručio je Izetbegović

 

 

U intervjuu koji je dao za portal Radiosarajevo.ba, lider SDA Bakir Izetbegović govorio je, između ostalog, i o imenovanjima kadrova na državnom nivou te  višemjesečnih sporenje koalicionih partnera tim povodom.


U fokusu javnosti prethodnih dana bile su rukovodeće pozicije u Upravi za indirektno oporezivanje i Obavještajno sigurnosnoj agenciji BiH.

 

Govoreći o prigovorima koji mu se upućuju da je previše popustio samo da bi na mjestu direktora OSA-e ostao Osman Mehmedagić, Izetbegović je rekao:


- Ništa nisam popustio. Desila su se redovna imenovanja koja su bila prošla sve propisane procedure, dobili smo budžet, izbore, prihvatanje novog sastava CIK-a, imenovanje Selme Cikotića... Mehmedagić će biti imenovan ili će kao i neki drugi dovršiti ovaj mandat bez novog imenovanja. Otići neće. U političkoj igri ima blefiranja, zatezanja, "driblanja", ali to ovi čija se politička inteligencija i smisao za humor svodi na "burek" očigledno ne shvataju i ne vide. Narod shvata i vidi, jer je na kraju procesa sve postalo sasvim očigledno i mjerljivo - poručio je Izetbegović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI