VARLJIVO LJETO SE NASTAVLJA

Stiže novo pogoršanje vremena: U ponedjeljak i utorak sunčano, od srijede se čuvajte...

Hronika 09.08.20, 11:00h

Stiže novo pogoršanje vremena: U ponedjeljak i utorak sunčano, od srijede se čuvajte...
Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost preovladavati će danas u Bosni i Hercegovini, javlja Federalni hidrometeorološki zavod FBiH

 


Poslijepodne se u Bosni očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni celzijusa.


U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 36 stepeni celzijusa.


U utorak,11 . augusta sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 stepeni celzijusa.


Srijeda, 12. augusta, u Bosni donisi umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne vedro, a poslije podne se očekuje postepen porast naoblake. U drugom dijelu dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 36 °C.


U većem dijelu zemlje u četvrtak 13. augusta će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi se očekuju u centralnim i zapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni celzijusa.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI