'TIHA LIKVIDACIJA 2'

Ima li čovjek pravo sam da se osveti zločincu, ako ga zakoni države ne progone ili čak štite?!

Kultura 09.08.20, 10:38h

Ima li čovjek pravo sam da se osveti zločincu, ako ga zakoni države ne progone ili čak štite?!
Muhamed Mahmutović je književnik i novinar. Rođen je u Krakači kod Cazina. Prisutan je kao novinar u mnogim medijskim kućama, u ulozi političkog analitičara, kolumniste ili autora televizijskih priloga

 

 

 

Ovih dana iz štampe izlazi osma knjiga bh. književnika Muhameda Mahmutovića, u izdanju izdavačke kuće Dobra knjiga. Recenziju potpisuje akademik prof. dr. Ferid Muhić, a naslovnicu je uradio Sherock studio iz Zenice. 


Riječ je o romanu "Tihe likvidacije2", čiji je prvi dio izazvao veliku pažnju javnosti i čitalaca, a osnovno pitanje knjige je ima li čovjek pravo sam da se osveti zločincu, ako ga zakoni države ne progone ili čak štite?! Moto glavnih junaka je: "Kazna ne ispravlja nijednu nepravdu, ali može spriječiti stotinu drugih".


Muhamed Mahmutović je književnik i novinar. Rođen je u Krakači kod Cazina. Prisutan je kao novinar u mnogim medijskim kućama, u ulozi političkog analitičara, kolumniste ili autora televizijskih priloga.


Glavni je i odgovorni urednik portala Senzor.ba. Autor je knjiga “Pokošeni cvjetovi Krajine”, “Bogatstvo beskućnika”, “Inat bosanskog goluba”, “Pacijenti”, "Tihe likvidacije", "Priče slučajnih prolaznika" i "Bijeg iz slobode" te“Tihe Likvidacije2”. 


Njegove knjige su prevedene na strane jezike i doživjele su više izdanja.
Poznat je i kao recenzent brojnih literarnih ostvarenja, te kao autor književnih prikaza poznatih svjetskih bestselera. U književnosti prati postmodernistički model pisanja, uz mnogo dinamike, što mu je donijelo popularnost kao romanopiscu.


Član je Bošnjačkog akademskog foruma (BAF).

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI