završetak uz dodjelu nagrada

Na kraju ovogodišnjeg Avantura Filma Festivala u Bihaću - predstavljanje domaćih projekata

Kultura 08.08.20, 12:01h

Na kraju ovogodišnjeg Avantura Filma Festivala u Bihaću - predstavljanje domaćih projekata
Prije posljednje filmske projekcije, sa početkom u 20 sati, bit će upriličeno svečana dodjela nagrada

 

Posljednjeg dana Avantura Filma Festivala premijerno će biti prikazana epizoda iz serijala „Nacionalna klasa“, koji realizira DEPO produkcija, a koji prikazuje vrijednosti Bosne i Hercegovine na neobičan način. 


U programu će biti prikazana pilot epizoda „Zaturena Ilidža“, dok će o projektu govoriti njeni autori Jasmin Duraković i Tarik Karačić.

 
Osim toga biće predstavljen i novi igrani film Jasmina Durakovića „Praznik praznine“, koji se nalazi u fazi post produkcije. Film je suvremena drama/krimić o čovjeku koji odluči da traži ljude kojima je posuđivao knjige tokom života. Projekat će, osim reditelja, predstaviti i glumci Senad Bašić i Vanesa Glođo.


Danas će na Avantura Film Festivalu biti prikazan i posljednji film iz ovogodišnjeg DRIVE IN/ OPEN AIR programa, "Martin Eden". S početkom u 21 sat, publika će imati priliku pogledati ovaj odličan film Pietra Marcella. Nakon spašavanja Artura, mladog potomka industrijske buržoaske porodice, od premlaćivanja, mornar Martin Eden primljen je u kuću dječakove porodice gdje upoznaje Elenu, prekrasnu Arturovu sestru, i zaljubljuje se na prvi pogled. Mlada žena, kultivisana i rafinirana, postaje ne samo ljubavna opsesija, već i simbol društvenog statusa kojem Martin teži da se pridruži. Uz pomoć ogromnih napora i suočavanja sa preprekama svoga skromnog porijekla, Martin slijedi san o tome da postane pisac i – pod utjecajem starog intelektualca Russa Brissendena – pristupa socijalističkim krugovima, ulazeći tako u sukob s Elenom i njezinim buržoaskim svijetom. 


Prije posljednje filmske projekcije, sa početkom u 20 sati, bit će upriličeno svečana dodjela nagrada.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 

BLIN
KOMENTARI