foto i video/ ISPRAĆAJ preminulog federalnog ministra za boračka pitanja

U haremu Džindićke džamije u Tuzli klanjana dženaza i obavljen ukop Salke Bukvarevića

Hronika 01.08.20, 18:20h

Prije dženaze i ukopa, danas su održane komemoracije u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu u prisustvu dužnosnika, prijatelja i članova porodice, a potom u tuzlanskom BKC-u, gdje je Bukvarević godinama bio direktor i gdje je otvorena i knjiga žalosti

 

 

Dženaza-namaz federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću, klanjana je danas u haremu Džindić džamije u Tuzli, gdje je i ukopan.


Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović.


Prije dženaze i ukopa, upriličene su i komemoracije u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, te u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, gdje su se od ministra Bukvarevića oprostili državni i entitetski dužnosnici, stranačke kolege, saborci, prijatelji i članovi porodice.


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

Rođen je 1967. godine u Gornjem Hrasnu, Općina Kalesija.


Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao je 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran u zvanje docenta.


Od 1995. do 1998. godine bio sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine. Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

 

 

(FENA/ad/Foto i Video:FENA)

BLIN
KOMENTARI