Goran Čerkez potvrdio

Krizni štab FBiH donio nove mjere: Skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata!

Front 23.07.20, 19:29h

Krizni štab FBiH donio nove mjere: Skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata!
Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području FBiH bit će ograničeno do

 

 

Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, potvrdio je za Hayat da je krizni štab donio odluku kako će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničiti do 23 sata.

 

Ova odluka, čini se, dolazi očekivano s obzirom na veliki broj zaraženih u posljednjih mjesec u BiH.

 

„Ova mjera neće učiniti previše u ovom trenutku, ali je ovo vrsta opomene da možemo ići u restriktivnije mjere, da nećemo dozvoljavati nepoštivanje mjera ugostitelja, to je ipak mali broj ljudi, koji većinu dovode u opasnost“, navedeno je.

 

Samo danas su u cijeloj BiH zaražene još 343 osobe, a preminule dvije.

 

Visoke dnevne brojke novozaraženih odraz su, kaže prim. dr. Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, nepažnje i ignorisanja mjera koje su na snazi.

 

- Do sada smo bezbroj puta apelovali i pokušavali korigovati ponašanje manjine koja se ne pridržava preporuka. Ovo je suviše ozbiljna bolest i suviše ozbiljno stanje u kojem takva manjina može ugroziti većinu i time nas odvesti tamo gdje niko od nas ne želi. Nažalost, vrlo blizu smo toga da nam se desi situacija koju ne želimo, a to je da se borimo za krevet u bolnici, da razmišljamo da li ljekari, koji su već premoreni, mogu da odgovore zahtjevima koji će se pojavljivati zbog broja oboljelih – ističe Čerkez.

 

Kompletan intervju možete pročitati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI