DESNIČARI IZAZVALI INCIDENT

U Beogradu još jedna napeta noć: Sukobili se demonstranti, huligani bacaju baklje, izbila tuča ispred Skupštine...

Front 09.07.20, 22:24h

U Beogradu još jedna napeta noć: Sukobili se demonstranti, huligani bacaju baklje, izbila tuča ispred Skupštine...
Oko 22:00 sata ispred zgrade Skupštine Srbije došlo je do fizičkog sukoba između dvije grupe demonstranata, onih koji su pozivali na agresivne demonstracije i onih koji su došli na mirne proteste

 

 


Nekoliko hiljada građana i večeras protestuje u centru Beograda, Novog Sada i Niša. Okupljeni su se odazvali pozivima na društvenim mrežama da se sjedenjem na ulici distanciraju od provokatora koji su sinoć izazivali nerede. Protestne šetnje održane i u Kruševcu i Vranju.


22:10  Oko 22:00 sata ispred zgrade Skupštine Srbije došlo je do fizičkog sukoba između dvije grupe demonstranata, onih koji su pozivali na agresivne demonstracije i onih koji su došli na mirne proteste. U jednom trenutku bačena je baklja, letjele su flaše i kamenice, započela je i tuča... No, grupa huligana je ubrzo otjerana, a kako se saznaje, u pitanju su desničari okupljeni oko grupe koju predvodi poslanik Srđan Nogo.   


21:45 Huligani bacaju baklje, pokušavaju isprovocirati sukob... Huligani koji su prisutni na protestima u Beogradu bacajući baklje pokušavaju isprovocirati incident, kazao je reporter N1 sa mjesta događaja. Međutim, okupljeni građani odmah reaguju na ovakve provokacije savjetujući jedni drugima da "nastave sjediti".


Trenuto je situacija poprilično mirna, iako imaju pojedinačne grupe koji žele na "poprilično agrsivan način prići zgradi Skupštine Srbije".

 

21:26 Dvije grupe na protestima, oni koji sjede i drugi koji pozivaju na agresivnost... U Beogradu ispred Skupštine Srbije situaicja je trenutna mirna. Demonstranti većinom sjede, a ima i onih koji se dobro zabavljaju pjevajući pjesme o Kosovu, javila je reporterka N1.

Dodala je kako se među demonstrantima mogu uočiti dvije grupe, jedni koji sjede i drugi koji pozivaju na agresivnost. Ali generalno, situacija je mnogo mirnija nego prethodnih večeri.

 

Više ptatite ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI