NIŠTA OD LOKALNIH IZBORA OVE GODINE, KONAKOVIĆ OGORČEN

Opozicija u Sarajevu sprema velike proteste protiv vladajućih stranaka u BiH!?

Front 09.07.20, 15:37h

Opozicija u Sarajevu sprema velike proteste protiv vladajućih stranaka u BiH!?
Ova opcija postala je aktuelna nakon današnjeg neusvajanja državnog budžeta i dovođenjem u pitanje održavanja lokalnih izbora ove godine. Tu je mogućnost već najavio u sinošnjem gostovanju na N1 Dino Konaković, predsjednik opozicione stranke Narod i pravda

 

Delegacije opozicionih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini pregovaraju o održavanju sastanka na kojem bi trebala biti donešena odluka o održavanju protesta zbog stanja u zemlji, objavljuju pojedini medijij danas u Sarajevu.


Slične informacije ima i DEPO Portal, dok je tu mogućnost najavio već u sinošnjem gostovanju na N1 Dino Konaković, predsjednik opozicione stranke Narod i pravda. Danas je on ovaj stav potvrdio i na svome Facebooku.

 

Povod za proteste je neusvajanje budžeta u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH čime je direktno dovedeno u pitanje održavanje lokalnih izbora.


Kako se saznaje većina predstavnika opozicije je za ovaj potez, a računaju i na podršku nezadovoljnih građana razvojem događaja oko korona krize, ali i drugi poteza vladajućih stranaka u BiH.

 


"Očito je da sve čine da odgode izbore i spase se poraza i odlaska s vlasti. Ali, ako ne budu to omogućili i organizovali izbore, neka znaju da se opet neće moći sačuvati, imati će velike proteste i narod, riješit ćemo to na ulici i vratiti zemlju ljudima kojima pripada i koji je vole", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.


Protesti bi se mogli zakazati naredne sedmice.


(DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI