SVE JE KRENULO OD JEDNOG IZOLOVANOG SLUČAJA

Klaster MLADOST: Novi slučajevi zaraze koronavirusom u premijerligašu iz Doboj- Kaknja

Sport 05.07.20, 13:31h

Klaster MLADOST: Novi slučajevi zaraze koronavirusom u premijerligašu iz Doboj- Kaknja
Kompletna ekipa je sada u izolaciji, treninzi se ne održavaju i u sred priprema za novu sezonu Mladost će izgubiti dragocijene dvije sedmice rada, što može biti jako mnogo, naročito ako znamo kolika je pauza ranije bila

 

Mladost iz Doboj- Kaknja nalazi se u velikom problemu jer svakodnevno dolaze informacije o zaraženim u ovom klubu. 


Sve je krenulo od jednog izolovanog slučaja, a onda je eksplodirala zaraza u premijerligašu, te je sada gotovo pola ekipe zaraženo, a među njima je, kako saznaje sport1.oslobodjenje.ba, i trener Fahrudin Šolbić.

 

Sinoć smo pisali o 11 slučajeva zaraze koronavirusom u ovom klubu, a danas su stigli rezultati za još trojicu pozitivnih članova kluba, i to zaista može da predstavlja veliki problem.

 

Kompletna ekipa je sada u izolaciji, treninzi se ne održavaju i u sred priprema za novu sezonu Mladost će izgubiti dragocijene dvije sedmice rada, što može biti jako mnogo, naročito ako znamo kolika je pauza ranije bila.

 

Ipak, sportski aspekt mnogi sada ostavljaju po drugom planu i brinu se o zdravlju, a to je nešto što je zakazalo u Mladosti. Postavlja se opravdano pitanje kako je dozvoljno da Mladost počne pripreme bez da se uradi kompletno testiranje ekipe i kako se nije vodilo računa o zdravlju fudbalera.

 

Dolazili su fudbaleri u Doboj- Kakanj, neki i na probu, bez ikakve prethodne provjere i testiranja, te su tako svi postali izloženi riziku, a na žalost to je i koštalo kompletnu ekipu na kraju.

 

Ono što je još zabrinjavajuće jeste što ni sada još uvijek nisu svi iz kluba testirani, što može dodatno da ugrozi zdravlje kako fudbalera, trenera i svih ostalih u klubu, tako i njihovih porodica.

 

(

BLIN
KOMENTARI