ima rješenje za sve

Žene i seks: Četiri prepreke zbog kojih ne uživate u seksu koliko biste mogle, evo šta trebate uraditi

DEPO PLUS 04.07.20, 13:10h

Žene i seks: Četiri prepreke zbog kojih ne uživate u seksu koliko biste mogle, evo šta trebate uraditi
Ako je potrebno o svemu razgovarajte i s partnerom kako biste istinski uživali u svim dijelovima odnosa

 

Seks bi trebao biti ugodno, emotivno i ispunjavajuće iskustvo. Međutim, dio žena u tom činu ne uživa onoliko koliko bi one to htjele.

 

Razlozi mogu biti razni. Od emocionalnih do fizičkih. Četiri potencijalna razloga donosimo u nastavku teksta.

 

1. Nedovoljno predigre

 

Predigra je često jedan od najbitnijih faktora za uživanje u seksu. Iščekivanje i napetost cijelu priču čine uzbudljivijom. Međutim, možda će vam trebati neko vrijeme da se uživite u situaciju i uživate u zadovoljstvu koje donosi predigra. Ako je potrebno o svemu razgovarajte i s partnerom kako biste istinski uživali u svim dijelovima odnosa.

 

Umjesto da odmah prijeđete na stvar, posvetite barem malo vremena strastvenoj predigri - poljupcima, dodirima, "prljavim" razgovorima, igranju uloga... a zatim postupno krenite prema seksu.


2. Bolni odnosi

 

Bolni odnosi mogu biti posljedica infekije mokraćnog sustava, vaginalne suhoće i mnogih drugih razloga. Strah od boli koji se pojavljuje prilikom odnosa kriv je i za izostanak užitka tijekom seksa, a posljedično često se doodi i da dođe do izostanka želje za seksom.

Zato u slučaju bolnih odnosa ne čekajte da dođete do jedne takve faze nego se posavjetujte s ginekologom kako biste otkrili, a onda i riješili razlog nelagode.

 

3. Nemogućnost seksualnog uzbuđenja

 

Ženski poremećaj seksualnog uzbuđenja je medicinsko stanje kolje uključuje izostanak reakcije na seksualno stimulaciju. Može biti emocionalnih ili fizičkih problema poput oteklina, infekcija, depresije, tjeskobe itd.

 

Pojedinci koji pate od ovih problema mogu se naći u situaciji da ne uživaju u seksu. Međutim, radi se o izlječivom poremećaju, a ono što i u ovoj situaciji morate napraviti je posavjetovati se sa stručnjakom.


4. Nemogućnost postizanja orgazma

 

Često se govori o činjenici da većina žena ne postiže orgazam tako lako. To može biti posljedica bilo kojeg od gore navedenih čimbenika.

 

Jdna studija pokazala je da je teško postizanje orgazma drugi najčešći seksualni problem koji privljaju žene, a koji kod njih izaziva neku vrstu averzije prema seksu.

 

Prije svega, u situaciji u kojoj ne možete postići organazm bitno je otvoreno razgovarati s partnerom o ovoj temi. Također, posvetite neko vrijeme sebi i razumijevanju kompletne situacije. Eskperimentirajte s različitim pozama dok ne stignete do cilja.

 

Ako i ovo ne pomogne, obratite se za pomć liječniku - možda je vaš ginekolog taj koji će vam ponuditi rješenje, a možda je problem mentalna blokada - i u tom slučaju pomoći će vam razgovor sa stručnom osobom.

 

(Zadvoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI