NOVI OBJEKAT SE OTVARA, STANARI NEGODUJU

Hoće li se miris ćevapa širiti Titovom ulicom: Ćevabdžinica u centru Sarajeva, zar joj je tu mjesto?!

Biznis Klub 02.07.20, 15:47h

Hoće li se miris ćevapa širiti Titovom ulicom: Ćevabdžinica u centru Sarajeva, zar joj je tu mjesto?!
Stanovnici okolnih zgrada, ali i vlasnici poslovnih prostora su zabrinuti jer smatraju da ćevabdžinici nije mjesto na ovom lokalitetu

 

 

 

Titovom ulicom u Sarajevu uskoro bi se mogao širiti miris ćevapa.


U poslovnom prostoru na broju 17 radi se na završnom uređenju objekta u kojem bi, prema informacijama koje je dobio Faktor od stanovnika okolnih zgrada, trebala biti otvorena ćevabdžinica čiji je vlasnik Safet Aljević, u čijem vlasništvu je i Zmaj na autobuskoj stanici.


– Neće to biti ćevabdžinica nego restoran – rekao je u kratkom razgovoru Aljević.


U potrazi za informacijama kontaktirali smo i nadležne u Općini Centar, piše Faktor.


– Vlasnik navedenog poslovnog prostora je Vlada FBiH i ne raspolažemo informacijom kome je on dodijeljen ni koja djelatnost će se obavljati u prostoru. Općini još nije podnešen nikakav zahtjev za registraciju djelatnosti, kao ni utvrđivanje minimalno tehničkih uvjeta na ime koje je navedeno u Vašem upitu – rekli su iz Općine Centar.


Stanovnici okolnih zgrada, ali i vlasnici poslovnih prostora su zabrinuti jer smatraju da ćevabdžinici nije mjesto na ovom lokalitetu.


– Mislimo da jednom takvom objektu nije mjesto u Titovoj ulici – rekao je jedan od stanara za Faktor, a fotografije budućeg objekta možete pogledati ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI