Direktor Hitne pomoći KS izašao iz bolnice

Adem Zalihić nakon oporavka od korone: 'Teški su to momenti... Ali za ozbiljne situacije trebaju ozbiljni karakteri'

Hronika 27.06.20, 09:34h

Adem Zalihić nakon oporavka od korone: 'Teški su to momenti... Ali za ozbiljne situacije trebaju ozbiljni karakteri'
Strpljivo sam očekivao da nakon početka terapije i bolest krene da jenjava. Nizale su se iz minute u minutu riječi podrške prijatelja, rodbine, mojih kolega, a posebno mojih sjajnih kolega iz hitne, da izdržim, napisao je Zalihić na svom Facebook profilu

 

 

Direktor Hitne pomoći Kantona Sarajevo Adem Zalihić vratio se svom domu nakon što je prošle srijede hospitalizovan u bolnici zbog pozitivnog testa na koronavirus. Situaciju mu je dodatno otežala činjenica da su njegova žena i djeca također pozitivni te da trebaju biti hospitalizovani.

 

-Teški su to momenti, kada iščekujete da li će bolest krenuti prema pogoršanju, da li ćete biti priključeni na respirator, ali i prilika za preispitivanje i reviziju svega onog što ste uradili u životu. Ali za ozbiljne situacije trebaju ozbiljni karakteri. Strpljivo sam očekivao da nakon početka terapije i bolest krene da jenjava. Nizale su se iz minute u minutu riječi podrške prijatelja, rodbine, mojih kolega, a posebno mojih sjajnih kolega iz hitne, da izdržim - napisao je Zalihić na svom Facebook profilu.

 

 

Posebno je istakao dobročinstvo i podršku osoblju u izolatoriju za koje smatra da veliki udio oporavka pripada upravo njima.

 

-Kakvi su to ljudi, ma ustvari kakve su to ljudine?! Toliko emptije, profesionalnosti, humanosti, senzibiliteta, prema pacijentima odavno nisam vidio. Nikada nisam osjetio, niti ja, niti bilo ko od pacijenata, njih dvadesetak, da nam se medicinsko osoblje obratilo bez potpune ljudske suosjećajnosti. Ispunjavali su bilo koju našu želju ili potrebu, momentalno ili naknadno. Nikada nismo čuli „ne može“ i „nećemo“. Veliki udio za naš oporavak sigurno pripada i njima, pogotovo u psihološkom smislu, koji je u određenim trenucima možda i presudan. Pomagali su nam da mi iz vlastitih potencijala crpimo snagu i da vjerujemo u oporavak. Kapa do poda drage kolege, dodao je.

 

Napomenuo je kako niko od uposlenika Hitne pomoći nije pozitivan na koronavirus te da je oduvijek predano radio na napredku te ustanove a da tako namjerava i nastaviti.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI