Foto/ Investicije se nastavljaju

Izetbegović, Zvizdić i Skaka obišli gradilište: Trebević, Sarajevo i Sarajlije ponovo će imati svoj Vidikovac!

Hronika 20.06.20, 09:07h

Skaka je ovom prilikom podsjetio da je riječ o jednoj od najznačajnijih investicija u okviru projekta revitalizacije Trebevića

 

Bakir Izetbegović, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, juče su u pratnji gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake posjetili gradilište novog objekta Vidikovac u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Izetbegović i Zvizdić naglasili su važnost da se u ovim vanrednim okolnostima investicije u Sarajevu i u cijeloj BiH nastavljaju i da ih izvode domaće firme. 

 

- Posebno raduje što će Trebević, Sarajevo i Sarajlije ponovo imati svoj „vidikovac“, noviji, ljepši nego što je bio ranije - rekao je Izetbegović.

 

- Grad Sarajevo intenzivno vodi radove na izgradnji ovog kultnog mjesta Sarajlija. Nakon što je okončana prva, ušli smo u izgradnju završne faze. Radovi su organizovani u skladu sa trenutnom situacijom - istakao je gradonačelnik.

 

Skaka je ovom prilikom podsjetio da je riječ o jednoj od najznačajnijih investicija u okviru projekta revitalizacije Trebevića.

 

Uz novu Žičaru, uz novi Vidikovac, te nove sadržaje poput uređenih šetnica, mini skijaške, sankaške i trim staze, igrališta što je sljedeći korak aktuelne gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Skakom, Trebević će uistinu i biti najveći park prirode dostupan za sve građane Sarajeva i turiste, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Također delegacija je obišla čuvenu Vilu Mandić gdje su u pratnji Edina Numankadića, direktora Olimpijskog  muzeja i Senke Ibrišimbegović, direktorice JU Gradski muzeji, pogledali postavljene eksponate u uređenom enterijeru Olimpijskog muzeja koji će svoja vrata otvoriti ove godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI