VIDEO/ Uhapšeni na saslušanju u tužilaštvu

Detalji akcije 'Kristal': Osumnjičene odali mobiteli, neki odmah sve priznali

Hronika 16.06.20, 17:33h

Detalji akcije 'Kristal': Osumnjičene odali mobiteli, neki odmah sve priznali
U nadležnost Tužilaštva predati su Mladen Todorović zvani Arkan, Nikola Simić, Vukašin Burić, Mile Petrović, Predrag Savić, Nenad Arapović, Petar Vasić i Maksim Maksimović

 


U Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini saslušano je osam od 12 uhapšenih u akciji "Kristal", osumnjičenih da su se duži vremenski period bavili preprodajom droge.

 

U nadležnost Tužilaštva predati su Mladen Todorović zvani Arkan, Nikola Simić, Vukašin Burić, Mile Petrović, Predrag Savić, Nenad Arapović, Petar Vasić i Maksim Maksimović. Nakon ispitivanja tužilaštvo će odlučiti da li će i za koga predložiti mjeru pritvora, a odluka o tome biće poznata danas.

 

Portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović kaže da se njima na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

 

- Cilj policijskih aktivnosti bio je usmjeren na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila preprodajom narkotičkih sredstava na širem području Bijeljine - rekla je Miljanović.

 

Kako saznaje Avaz, nekolicina osumnjičenih je priznalo učešće u preprodaji narkotika.

 

- Grupa je duže vrijeme bila pod istragom. Snimane su njihove međusobne telefonske komunikacije i došlo se do čvrstih dokaza. Suočeni s time, mnogi su tokom kriminalističke obrade priznali izvršenje krivičnog djela - kaže izvor blizak istrazi.

 

Najpoznatije ime među osumnjičenima je Mladen Todorović zvani Arkan, koji je pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog pomaganja ubistva. Naime, on je svojoj majci Radi Todorović pomogao da zataška ubistvo ljubavnika Dragoljuba Vidovića, kojeg je avgusta 2014. izbola nožem u svojoj kući zbog čega je osuđena na 15 godina zatvora.

 

Poslije ubistva majka i sin su tijelo ubijenog zamotali u najlon i čaršaf, strpali u iznajmljeni automobil i bacili u žbunje nedaleko od Pavlovića mosta. U kući su oprali tragove zločina, sakrili nož, dok su okrvavljeni kauč bacili u kanal Dašnice kod Bijeljine. Tijelo je pronađeno sedam dana nakon ubistva.

 

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

BLIN
KOMENTARI