ne radite to sebi

Ova namirnica razara mozak, a jedemo je svakog dana

Lifestyle 09.06.20, 20:13h

Ova namirnica razara mozak, a jedemo je svakog dana
To znači da ono što jedemo može da utiče na našu sposobnost da se odupremo iskušenjima i može biti objašnjenje zašto su promjene ishrane toliko teške za ljude

 


Hranu koja je puna šećera jedemo svaki dan. Međutim, da li znate da konzumiranje hrane koja u sebi sadrži veliku koncentraciju šećera utiče negativno na vaš mozak.

 

Istraživanje na pacovima pokazalo je zastrašujuće rezultate. Pacovi koji su bili hranjeni šećerom manje su mogli da kontrolišu svoje ponašanje.

 

To znači da ono što jedemo može da utiče na našu sposobnost da se odupremo iskušenjima i može biti objašnjenje zašto su promjene ishrane toliko teške za ljude.

 

Nedavna studija pokazala je da su ljudi koje su redovno jeli hranu s visokim procentom šećera imale samo još veću želju za ovim namirnicama, čak iako su bili siti. Što ga više jedete, više ćete žudjeti za njim i rušićete svoje zdravlje, pišu Novosti.

 

Zbog ove opasnosti Svjetska zdravstvena organizacija savjetuje da unos šećera ograničimo na pet procenata našeg dnevnog unosa kalorija, a to je maksimum šest kašika. Prosječna odrasla osoba konzumira oko 85 grama (20 kafenih kašika dnevno), pa je ovo za većinu velika promjena ishrane.

 

Promjenom režima ishrane možete uticati na ovaj problem. Zato već od danas smanjite dnevni unos šećera i spasite svoj mozak.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI