Zbog pandemije i restriktivnih mjera

Centar Skenderija: Zbog Covida-19 sajmovi odgođeni za jesen, otvara se ljetno klizalište

Biznis Klub 09.06.20, 10:25h

Centar Skenderija: Zbog Covida-19 sajmovi odgođeni za jesen, otvara se ljetno klizalište
Alibegović je podsjetio da je otkazano održavanje sajma "INTERIO 2020" od 18. do 22. marta i Sarajevskog sajma knjiga od 15. do 20. aprila

 

Kantonalno javno preduzeće Centar „Skenderija“ će ukoliko bude povoljna epidemiološka situacija uvjetovana pojavom koronavirusa, početkom jeseni održati "INTERIO 2020", dok je 32. Sarajevski sajam knjige planiran od 7. do 12. oktobra, potvrdio je Feni načelnik Sektora za komercijalne poslove Centra Skenderija Salem Alibegović.

 

Uvažavajući zdravlje svih korisnika usluga i posjetilaca shodno preporukama Ministarstva zdravstva FBiH, te Naredbi Kriznog štaba Kantona Sarajevo, te ostalih nadležnih institucija u vezi javnih okupljanja, Alibegović je podsjetio da je otkazano održavanje sajma "INTERIO 2020" od 18. do 22. marta i Sarajevskog sajma knjiga od 15. do 20. aprila.

 

- S obzirom da se Centar "Skenderija" bavi pružanjem usluga iznajmljivanja poslovnih prostora, organizacijom sajamskih, sportskih i kulturnih manifestacija, samim tim spada i u firme kojima su vlada Federacije BiH i Kantona Sarajevo u potpunosti zabranila rad - objasnio je Alibegović.

 

Ipak, naglasio je da Centar "Skenderija" u dvorani "Mirza Delibašić" radi na pripremi prvog ljetnog klizališta.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI