koliko strke!

Iz Dubaija stiglo izvinjenje za BiH u ime supruge šeika koja je poslala pomoć

Hronika 06.06.20, 09:07h

Iz Dubaija stiglo izvinjenje za BiH u ime supruge šeika koja je poslala pomoć
Oni se izvinjavaju zbog nejasnoća u obavještenju za Ministarstvo vanjskih poslova koje su dovele do toga da izgleda kao da je avion koji je sletio na sarajevski aerodrom donio pomoć za BiH


Nakon što je jučer na Aerodrom Sarajevo oko 14 sati sletio avion iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa humanitarnom medicinskom pomoći koju šalje supruga šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsjednika, premijera UAE i vladara Dubaija, šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktouma, koja nije bila namijenjena za BiH, stiglo je izvinjenje iz Dubaija. 

 

Ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić razgovarao sa institucijama u toj državi došao je do informacija da je u jučerašnjem avionu UAE možda bila i pomoć za BiH. Iz Dubaija stiže izvinjenje zbog nesporazuma o slijetanju aviona, ali i dalje je nejasno za koga je sve došla pomoć.

 

Jukić je razgovarao sa nadležnim crnogorskim institucijama o humanitarnoj pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je jučer stigla na sarajevski aerodrom. Svu koordinaciju u vezi sa zaprimanjem donacija u Crnoj Gori obavlja Nacionalno koordinaciono tijelo. Savjetnik predsjednika ovog tijela Vatroslav Belan je Jukiću rekao da bi međunarodna pomoć koja se nalazila u Boeingu 747 mogla biti i za BiH, te za Bjelorusiju.

 

Iz Ambasade UAE u Podgorici Ministarstvu vanjskih poslova je stiglo izvinjenje u ime supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE zbog nesporazuma sa međunarodnom pomoći koju je ona poslala. Oni se izvinjavaju zbog nejasnoća u obavještenju za Ministarstvo vanjskih poslova koje su dovele do toga da izgleda kao da je avion koji je sletio na sarajevski aerodrom donio pomoć za BiH, odnosno zbog toga što nije precizirano da će teret biti dalje prevezen za Crnu Goru.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI